Nieuwe Noordelijke Oogst

Het Noordelijk Film Festival biedt onder de noemer ‘Nieuwe Noordelijke Oogst’ elk jaar een podium aan professionele noordelijke filmmakers, met daarnaast enkele aanstormende talenten. Dit jaar zijn er vier themaprogramma’s met elk een bijzondere invalshoek. Alle voorstellingen van de Nieuwe Noordelijke Oogst vinden plaats in de Blauwe Theaterzaal in Slieker Film.


Oog voor traditie

Donderdag 7 november om 12:15 uur. Slieker Film Leeuwarden, Blauwe Theaterzaal.
In een tijd van modernisering en digitalisering dreigen ambachten verloren te gaan. Dit NNO programma brengt een ode aan traditie, vakmanschap en passie voor kunst door in drie films, drie ambachten uit te lichten.


Noordelijke wildernis

Vrijdag 8 november om 10:15 uur. Slieker Film Leeuwarden, Blauwe Theaterzaal.
Wat voor impact hebben de acties van de mens op de natuur, op welke manier temt de mens de natuur om zijn leefomgeving te beschermen en welke band hebben wij noordelingen met de natuur?


Ganja of Genius?

Zaterdag 9 november om 17:45 uur. Slieker Film Leeuwarden, Blauwe Theaterzaal.
Twee uitersten tegenover elkaar gezet, softdrugs verslaving en hoogbegaafdheid. Beide documentaires zijn gemaakt door jonge  aanstormde noordelijke talenten.

ZOEKT EN GIJ ZULT VINDEN

Zondag 10 november om 12:15 uur. Slieker Film Leeuwarden, Blauwe Theaterzaal.
Zoektochten naar een boodschap uit het verleden of een doel om naar toe te leven. In dit programma komen 6 korte films aan bod waarin, elk op een unieke manier, een zoektocht wordt ondernomen.