Noordelijk Film Festival 2017

NOORDSE FOCUS

De Noordse Focus is het belangrijkste en meest onderscheidende programmaonderdeel van het NFF en focust op Groot Scandinavië en de Baltische Staten. Zo’n groot en divers programma met nieuwe speelfilms, documentaires en korte films wordt nergens anders vertoond in Nederland. Het Noordelijk Film Festival is dan ook hét platform voor de Noordse film in de Lage Landen.

Award for Special Contribution to Northern Cinema
Boudewijn Koole met Verdwijnen

 

Finnish Landscapes

In samenwerking met Milja Mikkola, programmamanager van het Midnight Sun Film Festival in Finland en de Finnish Film Foundation presenteerden we dit jaar een bijzonder programma. In Finnish Landscapes zag je het beste van de Finse cinema in het kader van de viering van 100 jaar onafhankelijkheid van Finland.

NoorderKroon

Het noorden dichtbij in de spotlight! Een programmaonderdeel boordevol films die door hun regisseur, producent of locatie een aantoonbare link hebben met één of meer van de drie noordelijke provincies. We hebben deze editie weer enorm veel aanmeldingen binnengekregen, van amateurfilms tot professionele, zelfs internationale producties en van korte speelfilms tot lange documentaires.

Lange documentaires 

Lange speelfilms
Omrop Fryslân premières
Tresoar presenteert
Korte filmblokken

Zomervogels

Als de dagen weer korter en grauwer worden trekken de zomervogels richting het zuiden, op zoek naar warmere oorden om de winter te overleven. Voel jij je ook meer een zomervogel en verlang je naar beelden van warmte en temperamentvolle culturen? Ga dan mee op de jaarlijkse trektocht richting het zuiden en ontdek een kleine maar fijne selectie speelfilms die zich afspelen in Zuid-Europese landen.

Sounds & Cinema

Hét programma waarin film en muziek in samenwerking met verschillende partners harmonieus samenkomen op ons festival.

Junior

Look@me

Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Acht kinderen en jongeren maakten een documentaire over hun eigen leven, samen met een professionele filmmaker en met hulp van studenten van D’Drive Friesland College.

Noordelijke filmmeeting

In samenwerking met het nieuwe Friese Filmplatform organiseerde het Noordelijk Film Festival in de Arena van Neushoorn op vrijdag 10 november 2017 een dag voor Noordelijke filmmakers en andere geïnteresseerden.

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA VAN AFGELOPEN JAAR
Check hier de foto’s van de meeting van 2017.

PROGRAMMABOEKJE

Het programmaboekje van 2017 kun je hier online lezen

BLOKKENSCHEMA

Het complete blokkenschema is hier te downloaden

GASTEN

Lees hier wie er te gast waren op het Noordelijk Film Festival in 2017.

PRIJSWINNAARS

Lees hier het laatste nieuwsbericht met alle prijswinnaars: Publieksprijs, Noorderkroon Awards, Award for Special Contribution to Northern Cinema en de bezoekersaantallen.