Noordelijk Film Festival 2016

NOORDSE FOCUS

De Noordse Focus is het belangrijkste en meest onderscheidende programmaonderdeel van het NFF en focust op Groot Scandinavië en de Baltische Staten. Zo’n groot en divers programma met nieuwe speelfilms, documentaires en korte films wordt nergens anders vertoond in Nederland. Het Noordelijk Film Festival is dan ook hét platform voor de Noordse film in de Lage Landen.

Award for Special Contribution to Northern Cinema

 

NOORDerkroon

Een nieuw competitieprogramma voor filmmakers uit Friesland, Groningen en Drenthe en voor films die gaan over dit gebied! Van amateur tot professional, van korte speelfilms tot lange documentaires. Er werden ruim veertig films gepresenteerd tijdens het festival.

Lange documentaires

Blokken korte films

INside Europe

Mocht je je blik op het ‘noorden’ verder willen verruimen, dan kun je in Insight Europe een aantal bijzondere films ontdekken uit de andere windrichtingen van ons continent. Het programma kent een aantal absolute festivaltoppers, die bij pers en publiek hoge ogen gooiden op internationale festivals over de hele wereld, en een paar hele mooie, soms absurde arthouse pareltjes.

Archiefprogramma

Met trots presenteerden we met het Fries Film Archief dit jaar The Classic Show of Shows. Het programma bevatte diverse spectaculaire activiteiten waarbij circus, vaudeville en showmanschap centraal stonden.

Sounds & Cinema

Dit programmaonderdeel waarin film en muziek samenkomen begint een mooie traditie te worden. We hadden weer een flinke verzameling muziekfilms, bijzondere performances, videoclips en live muziekacts voor jullie bij elkaar gezocht.

Film & FooD

Junior

PROGRAMMABOEKJE

Lees je het liever in ons gloednieuwe programmaboekje? Die kun je hier online bekijken.

Blokkenschema
Het complete blokkenschema is hier te downloaden.

GASTEN

Lees hier wie er te gast waren op het Noordelijk Film Festival in 2016.

Prijswinnaars

Lees hier het laatste nieuwsbericht met alle prijswinnaars: Publieksprijs, Noorderkroon Awards en de bezoekersaantallen.