Zeewaardig afscheid

Goodbye3-voorkeur
85'


GOODBYE
NOORDERKROON / Studentenfilm/ jong talent

Daan Alberts | 2015/ 2′
Drents jong talent Daan Alberts doet de opleiding Audiovisuele Productie en won met deze korte animatiefilm zowel Kunstbende Drenthe als de finale Kunstbende Nederland. Goodbye gaat, zoals de titel doet vermoeden, over afscheid. Wat als je bij je vertrek je geliefde moet verlaten? In deze film wordt het onderwerp vanuit een ander perspectief bekeken.

ZEEBENEN
NOORDERKROON / Studentenfilm (docu)

Eza Doortmont & Pippi Kragtwijk | 2016/ 24’
Jaarlijks beginnen zo’n honderd studenten, voornamelijk jongens en een handvol meiden, met hun opleiding aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Na afronding bevaren ze de grootste schepen ter wereld of brengen belangrijke oceanen in kaart. Een filmisch kijkje in het leven op de 140 jaar oude zeevaartschool, door de ogen van eerstejaars student Luuk (18) en oud-student Piet (64). Gemaakt binnen CampusDoc, een honours-programma van de School voor Journalistiek in Utrecht.

BRENG ME NAAR ‘T ZUIDEN
NOORDERKROON / Studentenfilm (docu)

Froukje van Wengerden | 2016/ 30’
De Friese Froukje van Wengerden (ook winnares Nieuwe Competitie met Ik was pas 14) droomde ervan samen met haar vader weg te varen naar het Zuiden. In deze afstudeerfilm van de Nederlandse Filmacademie vormt eeuwige innerlijke onrust de motor van hun reis. Terwijl de landschappen aan hen voorbijtrekken, ontmoet de filmmaakster rivierbewoners die vaste grond vinden aan de oevers. Via hen ontdekt zij dat ze misschien wel onderweg is met diegene die haar de meeste houvast geeft in het leven.

DE VOLGENDE DAG
NOORDERKROON / Middellange speelfilm

Jikke de Haan | 2015/ 30’
De volgende dag vertelt het dramatische verhaal van twee echtparen die elk jaar samen op vakantie gaan. Wanneer beide echtgenotes komen te overlijden, besluiten de mannen om hun jaarlijkse vakanties toch doorgang te laten vinden. Hoewel ze qua karakter lijnrecht tegenover elkaar staan, komen ze hier dichter tot elkaar en zetten de eerste stappen om de dood van hun geliefden een plek te geven. Friezin Jikke de Haan schoot de film in de kop van Friesland en Groningen, het Lauwersmeergebied.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Blauwe theaterzaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie