Vorm boven functie

21
72'

Twee middellange documentaires over de kunst van het maken. Architectuur en landschapskunstenaars komen samen wanneer zij spreken over de totstandkoming van bepaalde kunstwerken. 

LEVENSTEKENS IN LANDSCHAPPEN
NOORDERKROON/MIDDELLANGE DOCUMENTAIRE

Marten van Holten | 2017 / 41′
In april 2017 was het tien jaar geleden dat boer en galeriehouder Albert Waalkens overleed. Albert Waalkens was een begrip in het Groningse¬†Finsterwolde: hij was de boer die avant-garde kunst naar de polders van het Oldambt haalde. Voor de kunstmanifestatie ‘Rondom Waalkens’ maakten landschapkunstenaars Marc van Vliet, Alexandra Engelfriet en Merijn Vrij ieder een kunstwerk in het Groninger landschap. Deze documentaire van Marten van Holten volgt de drie kunstenaars in hun creatieve proces naar het uiteindelijke kunstwerk.

BOUWEN NAAR VERMOGEN
NOORDERKROON/MIDDELLANGE DOCUMENTAIRE

Wilma Fritsma | 2017 / 31′
De kunst van de architectuur. In deze documentaire van Stichting Beeldlijn gaat hedendaagse architect Jurjen van der Meer op zoek naar de kunstwerken van de oude meester Gerrit Nijhuis. Nijhuis heeft een groot aantal gebouwen ontworpen in de stad Groningen. Van der Meer haalt inspiratie uit deze werken van Nijhuis en gebruikt dit in zijn eigen opdrachten. Een informatieve documentaire over de kunstige details en gedetailleerde kunst van de architectuur.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie