Varia amateurfilms

OPA_HQ_2
111'

Een selectie korte amateurfilms van makers met verschillende achtergronden: jong en oud, beginnend en semi-professioneel. 

BIKKELHARD
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Johan D. Bosman | 2017 / 6′
De sociale controle in een Gronings dorp leidt tot een confrontatie wanneer een nieuwe bewoner er andere normen en waarden op nahoudt dan de bestaande bevolking. Het conflict heeft een verrassende wending wanneer Groningen zelf het laatste woord heeft. Een korte film over geloof, sociale controle en vooroordelen. De cast en crew bestaan onder anderen uit dertien Groningers en één geboren Fries.

KLEM
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Auke de Witte | 2016 / 19′
Kees de Groot is schrijver en heeft al een aantal boeken op zijn naam staan, maar de grote doorbraak bij het publiek wil nog niet echt lukken. Hij wil beginnen aan een nieuwe roman en zondert zich hiervoor af in een huisje langs de Waddendijk. In tegenstelling tot wat hij zijn familie laat weten, schiet het schrijven niet echt op. Een Friese productie over de wanhoop die een writersblock kan veroorzaken, of speelt er iets anders?

LEEF MET ELKAAR
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Jasper van den Born | 2017 / 8′
Een korte film van Drentse Kunstbende winnaar Jasper van den Born. Een jongen wordt gepest op school, omdat hij op ballet zit. Wanneer hij eindelijk aan zijn moeder vertelt dat hij gepest wordt, laat zij hem weten dat hij voor zichzelf op moet komen. De jongen laat niet zomaar over zich heen lopen en confronteert de pesters met hun gedrag.

NIEUWE TOEPASSINGEN VAN KARTONNEN VERPAKKINGSPRODUCTEN
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Ellen Versluijs | 2017 / 3′
Een verhaal over een wereld waar emoties te koop zijn en een jong persoon op zoek gaat naar geluk. Maar is het kopen van een goed humeur wel het antwoord, wanneer de rest van de wereld anders gestemd is? Deze korte film is gemaakt door de 22-jarige Ellen Versluijs uit Groningen.

ODE AAN DE STENEN
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Hilde Timmer | 2016 / 11′
Deze korte film van de Drentse Hilde Timmer is een ode aan één van de oudste bouwwerken van Nederland – met een leeftijd van zo’n vijfduizend jaar – de hunebedden. Begeleid door prachtige beelden van de roerloze stenen wordt er uitgelegd wat ze zo ontzettend bijzonder maakt. Geef je over aan de warme vertelstem en de kalme, observerende beelden van de roerloze stenen, die door mens en natuur worden omhuld met leven.

OPA
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Jouke van Til | 2017 / 5′
Een jonge man verwijt zichzelf het overlijden van zijn grootvader. Tijdens het ziekenbed van zijn opa maakte hij geen tijd voor hem vrij, en nu probeert hij het verlies een plek te geven. Een korte film van de Groningse regisseur Jouke van Til over rouw, verwerking en de band tussen grootouder en kleinkind.

DILEMMA
NOORDERKROON/AMATEURFILM

Auke de Witte | 2017 / 20′
Greta Wiersma werkt in het autobedrijf van haar man. Ze vormen samen een goed team en de zaken gaan goed. Aan het eind van een lange werkdag wordt er nog een auto verkocht, waarna het personeel naar huis gaat. Greta en haar man zijn nog alleen in de zaak, wanneer twee inbrekers de zaak binnenkomen. Ze eisen geld bij Greta’s man, wat haar voor een onmogelijk dilemma stelt. Deze korte speelfilm is gemaakt door de Friese filmclub Kleare Kimen uit Leeuwarden.

 

 

 

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie