Tot het bittere eind

de-Verwondering-op-het-Leekstermeer
81'

Twee middellange documentaires, de één over een dansgezelschap dat zijn laatste pas zet, de ander over het bekende Theater te water dat na jaren varen toch kopje onder gaat. 

OP GOED GELUK
NOORDERKROON/MIDDELLANGE DOCUMENTAIRE

Maritta Versnel | 2016 / 35′
Arno, Roelie en Petie zijn drie van de acht leden van de Groningse Volksdansvereniging De Grunniger Daansers. Deze dansgroep wil de kleding en gebruiken van Noord-Groningen rond 1850 in ere houden. Zij vierden in 2015 hun zestigjarig bestaan en ze hebben de hele wereld rond gereisd. Ze wonnen diverse prijzen en er waren tijden dat de groep wel 50 leden had. Er zijn nu nog maar acht dansers over en de vereniging is op sterven na dood. Toch houdt een kleine harde kern met gemixte gevoelens vol. Op goed geluk is een documentaire over passie, trots en loslaten.

EEN GEDROOMDE SAMENLEVING; 35 JAAR THEATER TE WATER
NOORDERKROON/MIDDELLANGE DOCUMENTAIRE

Saskia Jeulink | 2017 / 46′
Theater te Water, het varende theatergezelschap uit Groningen, wie kent het niet? Het unieke fenomeen begon in 1982 en stopte eind 2016. Het gezelschap is na 35 jaar bijna gemeengoed geworden en heeft veel bekende spelers, zoals Alina Kiers, Frank den Hollander, Bert Visscher en Arno van der Heyden grootgebracht. De documentaire van de Noord-Nederlandse Stichting Beeldlijn geeft een sfeervol en bewogen portret weer met onderwerpen als de economisering van het cultuurbestel, de veranderende tijdgeest en ontwikkelingen in het sociaal-culturele leven in de dorpen. Een kleine geschiedenis van en ode aan Theater te Water.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie