The Here After

Zweden, 2015, 101'
Originele titel: Efterskalv
Regie: Magnus von Horn
Acteurs: Ulrik Munther, Mats Blomgren, Sven Ahlström
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

Dit psychologisch drama is het indrukwekkende speelfilmdebuut van veelbelovend regisseur Magnus von Horn. De film ging in première op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was vervolgens een favoriet bij pers en publiek op vele internationale festivals.

De jongeman John (gespeeld door de Zweedse popster Ulrik Munther), komt weer thuis wonen bij zijn vader, nadat hij een gevangenisstraf heeft uitgezeten. Hij hoopt op een nieuwe start, maar de lokale Zweedse plattelandsgemeenschap is zijn misdaad nog niet vergeten. Zijn terugkeer brengt zelfs bij iedereen het slechtste naar boven. Langzamerhand ontstaat er een dreigende sfeer. Als ook zijn enige vriendin hem de rug toe keert, verliest hij alle hoop en voelt hij dezelfde agressie weer naar boven komen die hem in de gevangenis deed belanden. Hij kan het verleden niet simpelweg achter zich laten en besluit de confrontatie aan te gaan…

Swedish psychological drama about John, who wants to make a new start after a prison sentence, but is not accepted by the local rural community.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie