Stranger than fiction

RIHW-edit-versie-160310-jpeg
120'

Verrassende mix aan jeugdige korte films, studentenfilms en zelfs een geanimeerde videoclip. Op het grensvlak van documentaire en fictie. 

BLUE LIGHT
NOORDERKROON/STUDENTENFILM

Hidde Muskee | 2017 / 3′
Wanneer een jongen in een rood rokje naar school gaat reageren zijn klasgenoten hier niet positief op. Hij loopt door de gangen van de school richting zijn klas. In de gang wordt hij raar aangekeken door zijn schoolgenoten. In zijn klas reageren zijn klasgenoten zelfs agressief door hem uit te schelden en propjes naar hem te gooien. In deze korte studentenfilm van de in Groningen geboren en in Drenthe wonende regisseur Hidde Muskee zien we wat genderidentiteit kan doen in een groep.

ZO EERLIJK ALS EEN HOND
NOORDERKROON/STUDENTENFILM

Max Ploeg | 2017/ 14′
In deze korte documentaire is de Groningse Adrie te zien, een dierenliefhebber die een betekenisvolle relatie met haar zieke hond Rakker in stand probeert te houden. Haar leven draait helemaal om Rakker, wat ten koste gaat van haar overige relaties. Er ontstaan komische situaties waarin dierenliefde omslaat in obsessie. Een grappige en herkenbare documentaire van Max Ploeg uit Groningen over de rol van huisdieren in iemands leven.

NOOIT MEER JIJ
NOORDERKROON/KORTE FICTIE

Bart Dokter | 2017/ 4′
Nooit meer jij beschrijft het ‘mind versus heart’ dilemma dat soms gepaard gaat met liefdesverdriet. Je verstand weet dat het eigenlijk tijd is om verder te gaan, maar je hart is nog niet zo ver is en wil heel graag blijven. Een geanimeerde videoclip bij een nummer van Sharon Kips, geregisseerd door de Friese Bart Dokter.

RAFFAELO IN HET WILD
NOORDERKROON/KORTE DOCUMENTAIRE

Rachel Visscher | 2016 / 17′
De energieke Raffaelo Storm uit Drachten is een grote fan van bioloog Freek Vonk en zijn televisieprogramma’s. Raffaelo wil net als Freek Vonk dolgraag bioloog worden. Er is alleen één probleem… Raffaelo is doodsbang voor kikkers! Kun je dan wel bioloog worden? Met op de achtergrond het prachtige Friese landschap onderzoekt Raffaelo of hij wel of geen bioloog kan worden in deze korte documentaire van Rachel Visscher.

TOEN EEFJE VOS IN EEN BOOM KLOM
NOORDERKROON/KORTE FICTIE

Jörgen Scholtens | 2017 / 11′
Een komische korte film van de Drentse theatergroep Garage TDI en Friese regisseur Jörgen Scholtens over Eefje, die aan haar sociale verplichtingen wil ontsnappen en in een boom klimt. Ze wil even niet gezien worden, maar dit mislukt al snel. De vogelspotter uit het dorp die in de boom zit herkent Eefje en zo verspreidt het nieuws dat ze in de boom zit zich al snel. Wat volgt is een absurde confrontatie met de sociale hysterie waar Eefje dagelijks mee te kampen heeft.

HET SPIJKERPALEIS
NOORDERKROON/KORTE FICTIE

Fedde Hoekstra | 2017 / 30′
Het Spijkerpaleis
 is een feelgood komedie van de uit Friesland afkomstige, maar in Groningen wonende Fedde Hoekstra over een eigen­wijze architecte in de dop die met haar oudere broer wedt dat ze in staat is een zelf ont­worpen ‘eco-keet’ te bouwen. Het blijkt een over­­moedig besluit, maar als de jongedame in contact komt met een populaire volks­­zangeres en de kleur­rijke bouw­ploeg die haar kapitale villa verbouwt en verduur­­zaamt, krijgt ze een sprankje hoop en een zomer­­vakantie om niet snel te vergeten.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie