Sa fier fan hûs

Tolls

Friesland Pop is dit jaar gestart met het project ‘Sa Fier Fan Hûs’, waarbij jonge videomakers de gelegenheid krijgen ervaring op te doen met het maken van videoclips. Ze worden daarbij begeleid door een ervaren videomaker en de clips zijn in eerste instantie bestemd voor Friese acts die nog niet onder contract staan bij een boekingskantoor of label, maar die al wel interessant materiaal maken. Het project is drieledig, want het is zowel bestemd om Friese pop-acts zichtbaarder te maken, Friese videomakers ervaring te laten opdoen en ook om middels de locaties bijzondere of mooie plekken in Fryslân in beeld te brengen. Zo is de clip van Tolls opgenomen in de natuur van Vlieland, die van Mundo Park in De Koornbeurs in Franeker en gaat singersongwriter Katie Koss nog een clip opnemen met een band in haar hometown Heerenveen. De drie genoemde acts spelen allen een korte set van een half uur en uiteraard zijn de gerealiseerde videoclips te zien. Later dit jaar zullen er nog een aantal clips van Sa Fier Fan Hûs het licht zien. Alle clips staan ook online op het Youtube-kanaal van Sa Fier Fan Hûs.

MUNDO PARK | za 15:00 NH Café
Mundo Park werd opgericht in 2010 en komt dit jaar met haar eerste full-length album. Pakkende melodieën, compacte structuren en herkenbare thema’s vormen nog steeds de rode draad, maar de verpakking is veranderd. De uptempo indie rock van weleer is feller dan ooit en verrijkt met flarden sfeervolle postrock, dance en zelfs een ingetogen ballad. Luchtigheid en eenvoud gaan hand in hand met bombast en gelaagdheid.

TOLLS | za 16:00 NH Café
Geboren op een woonboot heeft singer-songwriter Daan van Beijeren (alias Tolls) van jongs af aan de golving van het water meegekregen, en dat hoor je. Na in 2015 in de Kleine Prijs van Fryslan gespeeld te hebben, dook hij vanuit zijn woonboot de studio in. Dit resulteerde in de release van de goed ontvangen EP ‘Stolen Piece’ in 2015. Tolls’ luistermuziek met folk-, indie- en pop-invloeden gaat als een deinende golf over je heen.

KATIE KOSS | za 17:00 NH Café
Katie Koss is een vrolijke, 22-jarige singer-songwriter, die erg opvalt met haar warme en buitengewone stem. Ze probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken met haar krachtige liedjes, alleen of met haar band. In haar liedjes hecht ze veel waarde aan het poëtische aspect. “Ik geniet ervan als ik iets op papier weet te zetten waar daadwerkelijk over is nagedacht!” Mooie luistermuziek in het genre folk/pop.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie