Sa Fier Fan Hûs

safierfanhus

‘Sa Fier Fan Hûs’ is het clipproject van Friesland Pop waarbij jonge videomakers ervaring opdoen met het maken van videoclips. Ze worden daarbij begeleid door ervaren videomakers. De clips zijn in eerste instantie bestemd voor Friese acts die nog niet onder contract staan bij een boekingskantoor of label, maar die al wel interessant materiaal maken. Het project is drieledig, want het is zowel bestemd om Friese popacts zichtbaarder te maken, Friese videomakers ervaring te laten opdoen en ook om bijzondere of mooie plekken in Fryslân in beeld te brengen. Er zijn al clips gemaakt met Tolls, Mundo Park, Icky Pack, Meindert Talma en Diss Nie Okay.

Op ons festival worden de zesde en zevende clip gepresenteerd. The Great Lament’ van Cold Blooded, opgenomen in Heerenveen door Stefan Leistra en Ouder en wijzer van Dat Schilt, opgenomen in Estland door Danny Boonstra. Beide acts omlijsten hun clip met een show in café de Backstage.


Dat Schilt l vrijdag 10 november 21.00 uur – Neushoorn Backstage
Dat Schilt ademt rock ’n roll, maar je hoort dat de heren nogal verschillende muzikale opvoedingen hebben gehad. Van jazz tot punk, alles kan. Live brengt Dat Schilt een intense ervaring vol muzikale en emotionele wendingen. De band bracht een rockopera uit op lp en speelde op menig festival en poppodium in Nederland. In maart kwam een nieuwe single uit en de band werkt op dit moment hard aan meer nieuw materiaal. Muziek met kloten, gezongen in moedertaal en recht uit het hart.

Cold Blooded l vrijdag 10 november 22.30 uur – Neushoorn Backstage
Het Heerenveense Cold Blooded begon als een sterk door death metal beïnvloede hardcoreband en ontwikkelde zich langzamerhand tot een van de meest smerige, helse deathmetal machines. Voer voor fans van Autopsy, Dismember, Bolt Thrower en Ringworm. Cold Blooded is op dit moment bezig met de opnames voor hun volgende stuk terreur: Harvest of Damnation. Niets minder dan ‘RAW FILTHY OLDSCHOOL DEATH FUCKING METAL!’

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie