Rauw randje

ZaligzijndeOnwetenden05
83'

Drie studentenfilms en een korte oorlogsfilm bieden een flinke dosis fictie met een rauw randje in deze spannende en gevarieerd compilatie. 

HET WILD
NOORDERKROON/STUDENTENFILM

Julian Verkerk | 2017 / 15′
Twee jongens (gespeeld door Koen ter Braak en Julian Verkerk zelf) reizen in een oude Volvo door het Groningse achterland waar langzaam de avond valt. De wisselende locaties vormen het decor voor een prille liefde tussen de twee die voorzichtig ten val komt. De Drentse regisseur Julian Verkerk won vorig jaar de Noorderkroon voor Beste Amateurfilm en is dit jaar te zien in het Noorderkroon-programma met een studentenfilm.

ONKRUID
NOORDERKROON/STUDENTENFILM

Lilian Anneloes | 2017 / 17′
Een korte, experimentele film door Groningse studente Lilian Anneloes over Moos, een 18-jarig meisje met een groot probleem met mannen. Dit lijkt wellicht op niets meer dan puberale rebellie, maar is dat het wel echt? Of zit er meer achter haar drang zich af te zetten tegen het andere geslacht? Zodra het verhaal zich ontvouwt ontdekken we Moos’ trauma’s en mentale problemen, waar ze op een merkwaardige manier afscheid van besluit te nemen.

EVAC
NOORDERKROON / KORTE FICTIE

Nick Jansen | 2017 / 21′
Evac is een episch oorlogsverhaal geïnspireerd op de game ‘Call of Duty’. Een film over Nick en Eric die nadat hun homebase gebombardeerd wordt, hun medesoldaten moeten achterlaten en op de vlucht slaan. We volgen ze in een bloedstollende tocht op zoek naar een Evac-point, waar ze opgehaald kunnen worden om zo uit vijandelijk gebied te komen. Zal het ze lukken? In de hoofdrol zien we Fries acteur Michael de Roos, die de film mede produceerde.

ZALIG ZIJN DE ONWETENDEN
NOORDERKROON/STUDENTENFILM

Muck van Empel | 2017 / 30′
Lola werkt in het circus als assistente bij messenwerpshows. Een gevaarlijk beroep, maar Lola kent geen angst. Ze voelt zich fijn in het zorgeloze circusleven en laat zich niet graag confronteren met nieuws uit de dreigende buitenwereld. Maar als de angst voor een aanslag het circus binnensluipt, voelt ze zich toch bang. Lola steekt haar kop in het zand en doet alsof er niets aan de hand is. Wanneer ze de blinde muzikant Christiaan ontmoet kan ze zich niet meer verstoppen. Zalig zijn de onwetenden is een afstudeerfilm geproduceerd door de Friese Hidde de Vries, die je misschien wel kent van het filmcollectief Natte Haring.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie