Paris/Berlin: 20 Years of Underground Techno

Frankrijk, 2012, 52'
Originele titel: Paris/Berlin: 20 Years of Underground Techno
Regie: Amélie Ravalec
Engels, Frans gesproken, Engels ondertiteld

Binnen het Sounds & Cinema programma presenteert het Leeuwarder collectief Nokturné op zaterdagavond deze muzikale revolutie met 20 jaar underground techno en een te gekke afterparty. Nokturné bestaat uit een groep jonge enthousiastelingen met een onuitputtelijke bron energie en passie voor muziek. Ze staan voor kwalitatief hoogwaardige Housemuziek, denken verder dan de conventionele ideeën over uitgaan en streven continu naar het faciliteren van fameuze ‘nachtelijke ervaringen’. Na de filmvertoning op ons festival, kan er dan ook direct doorgefeest worden op de officiële Afterparty in De Harmonie, die Nokturné voor ons verzorgt.

Over de film:
De toepasselijke documentaire bevat verhalen van dj’s, producers, labels en managers. Hoor hoe platenzaken, verkopers en ambassadeurs trouw zijn gebleven aan de originele ‘spirit’ van de underground scene. Van geheime feesten in de Parijse liefdesstad tot de beruchte Berghain club in Berlijn. Beleef de evolutie van techno in een reis langs clubs, festivals en evenementen vanuit het perspectief van twee totaal verschillende wereldsteden.

“This is what techno was about, this is what it should be about, and hopefully this is gonna stay this way for a while now..” — Adam X (Sonic Groove)

Met korte voorfilm: Real Scenes Paris en Slaves of The Rave

Over de Afterparty:
Rick Klap (Klapf) en Matthijs Dijkstra (Nuuver) zetten een passende set neer bij het filmfestival dit jaar, waarin dansbare house in de breedste zin centraal staat en volop gewerkt wordt met soundtracks uit verschillende films.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie