Omrop Fryslân premières: Thúshaven Bartlehiem en Romania Romania

01_Jaap-op-heuvel-zonsondergang
58'

Omrop Fryslân gaat met drie nieuwe docu’s feestelijk in première op het Noordelijk Film Festival dit jaar. De films worden in twee blokken achter elkaar vertoond op zaterdagmiddag 11 november. In het eerst blok om 13:45 uur draait Pamietamy. Om 14:30 uur draaien onderstaande twee films: Thúshaven Bartlehiem en Romania Romania.

THÚSHAVEN BARTLEHIEM
NOORDERKROON/KORTE DOCUMENTAIRE

Froukje van Wengerden | 2017 / 29′
Hoe is het nu eigenlijk om in Bartlehiem op te groeien? In Dokkumer Nieuwe Zijlen? Of in Lemmer? Filmmaker Froukje van Wengerden, opgegroeid in Bartlehiem, maakt samen met haar vader op hun schip De Eestroom een reis over de Friese wateren en ontmoet Friezen met verschillende achtergronden. Ze vergelijkt haar eigen achtergrond en beweegredenen met die van anderen en stelt de centrale vraag: waar voel je je thuis? Froukje won vorig jaar nog onze Nieuwe Competitie met haar korte film Ik was pas 14. Thúshaven Bartlehiem is gemaakt met Omrop Fryslân en gaat in première op het Noordelijk Film Festival. 

> Kom ook langs bij de videoinstallatie van Thúshaven Bartlehiem op het schip De Eestroom, dat tijdens het festival naast De Harmonie ligt aangemeerd.

 

ROMANIA ROMANIA
NOORDERKROON/KORTE DOCUMENTAIRE

Murk-Jaep van der Schaaf | 2017 / 30′
Afgelopen zomer reisde klezmer-muzikant Jaap Mulder door Transsylvanië, Roemenië. Hij was daar in het kader van een concertreeks van Di Gojim met Hofstads Jeugdorkest en een aantal muzikaal-maatschappelijke projecten. In deze documentaire van Murk-Jaep van der Schaaf in opdracht van Omrop Fryslân wordt hij gevolgd bij ontroerende en opmerkelijke ontmoetingen met lokale mede-muzikanten. Zonder elkaars taal te spreken weten de muzikanten elkaar te vinden. Bestaat de muzikale connectie die Jaap vanaf jongs af aan voelt echt?

> Na afloop van de film is er een live optreden van Di Gojim in de foyer van de Harmonie!

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie