Noorderkroon mix #4

Schetsen-van-een-afscheid1
67'

INNOCENCE
Pieter Frans Flameling – 4′
Een gewone jongen hoopt zoals velen de liefde te vinden via een dating app. Wanneer hij vluchtig door de meisjes heen swipet, verschijnt tot zijn grote verbazing opeens het meisje van zijn dromen op het scherm. Samen gaan ze op een eerste date en alles lijkt perfect te verlopen… Deze korte film is gemaakt door Leeuwarder Pieter-Frans Flameling voor zijn opleiding aan de Academie voor Popcultuur.

 

SECTOR 9S
Timo Hensen – 7′
Wanneer de zuurstof opraakt op een afgelegen planeet, komt wetenschapper Alberto in conflict met collega’s. Uit alle macht probeert hij te voorkomen dat Sector 9S wordt afgesloten van zuurstof. De sector wordt opgeofferd om hun hoofdsector te redden en daarmee de kolonie te laten voortbestaan. Wat niemand weet is dat Alberto onlangs zijn dochter in 9S heeft ondergebracht. Science-fiction film van Friese filmmaker Timo Hensen gemaakt in het kader van 48 Hour Film Project Nijmegen.

 

SCHETSEN VAN EEN AFSCHEID
Chris de Krijger – 14′
De laatste film in een drieluik, opgenomen op Vlieland, Terschelling en Ameland van filmmaker Chris de Krijger. Een jonge vrouw loopt doelgericht rond op een eiland. Wanneer heftige gebeurtenissen zich opstapelen, lijkt deze vastberadenheid langzaam af te brokkelen en begint ze zich af te vragen of dit wel de plek is waar zij hoort te zijn.

 

PROXY
Sam van Zoest – 14′
Nadat ze erachter komt dat ze een kloon is loopt het leven van een jonge vrouw helemaal uit de hand. Ze moet plotseling strijden met haar originele zelf voor het leven waarvan ze dacht dat die van haar was. Regisseur Sam van Zoest is geboren en getogen in Groningen en heeft deze internationale film gemaakt voor zijn opleiding aan de Edinburgh College of Art.

 

WARE
Wander Andringa – ’10
Twee broers zijn verwikkeld in een criminele deal met ransomware. Hun moed wordt op de proef gesteld zodra ze pogen er onder uit te komen. Deze korte film is gemaakt door het Friese filmcollectief Kokosnoten en de Friese regisseur Wander Andringa.

 

SANDWITCH
Jasper ten Hoor – 18′
Korte horrorkomedie van Drentse filmmaker Jasper ten Hoor. Twee gemeentewerkers, Fred en Dave, schieten tijdens hun pauze per ongeluk een heks neer. Uit wraak laat ze hen vervolgens het bos niet meer uit.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Blauwe zaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie