Noorderkroon mix #3

Dost1
81'

DUBBEL D
Fey Lehiane – 20′
De 13-jarige Puck weet heel goed wie ze is: een strijder. In plaats van zich op te tutten, traint zij keihard om te winnen van haar mannelijke vrienden op de schermschool. Maar wanneer ze op schermkamp wordt geconfronteerd met het feit dat haar lichaam steeds meer vrouwelijke trekken begint te vertonen, wordt ze gedwongen hier mee om te gaan. Deze HKU studentenfilm is mede geproduceerd door de Friese Marrit Greidanus.

 

ANDERS
Reinout Hellenthal – 19′
Met al een scala aan (internationale) filmprijzen brengt de Drentse regisseur Reinout Hellenthal deze aangrijpende korte film over Alex, een 14-jarige jongen die worstelt met het leven op het Drentse platteland. Alex is anders. Zijn beste vriend Hendrik is tevens zijn zwager en woont bij hem in. Wanneer zijn zus en Hendrik aankondigen dat ze naar de stad verhuizen, begint voor Alex een turbulente dag waarin hij eindelijk laat zien wie hij werkelijk is.

 

DOST
Joren Mölter – 42′
Alko en zijn beste vriend Björn racen op wc-potten, atten shotjes en steken asperges op het Groningse platteland. Als Björn meer voor Alko blijkt te voelen, zetten groepsdruk en schaamte hun vriendschap op het spel. Deze nieuwe One Night Stand-film komt van de Groningse regisseur Joren Molter, die eerder prijzen won met In Kropsdam is iedereen gelukkig in de Noorderkroon competitie en op vele internationale festivals.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Groene zaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie