Noorderkroon mix #2

Lady1
85'

LIMINA
Sander Blom – 13′
De 18-jarige Chiel heeft moeite met het maken van keuzes. Als hij op een avond de kerk binnenstapt waar een Gregoriaans koor repeteert, ontmoet hij iemand die hem helpt om zijn angsten onder ogen te komen. In deze korte fictiefilm, opgenomen in de Antoniuskerk van Musselkanaal, laat Groningse regisseur Sander Blom je nadenken over de zin en onzin van het leven.

 

HAVEN
Reinout Hellenthal – 7′
Een vader geeft zijn zoon nog één keer de kans om van zijn drugsverslaving af te komen. Dramatische korte film van de Drentse filmmaker Reinout Hellenthal met in de hoofdrol de Friese acteurs Joop en Mads Wittermans, in het echte leven ook vader en zoon.

 

LADY
Fabian Jansen – 29′
Ontroerende korte film van Fabian Jansen volledig opgenomen in Friesland over de 18-jarige Ethiopische vluchteling Lady. Als ze hoort dat ze over vier dagen het land moet verlaten, vlucht ze de stad in om een keuze te maken tussen verdwijnen in de illegaliteit of terugkeren naar haar vaderland. Ze ontmoet de oude, dakloze Wander en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Samen dwalen ze door de stad waar zij nooit iets heeft gehad en hij alles is verloren.

 

KIND
Joren Mölter – 9′
Als Ella samen met haar dochtertje en een kind van een collega het museum bezoekt, wordt ze zich plotseling bewust van een andere, verontrustende kant van zichzelf. De Groningse filmmaker Joren Molter won in voorgaande jaren al prijzen op het Noordelijk Film Festival. Met deze korte film levert hij opnieuw een bijzondere bijdrage.

 

VAMOS
Hans Lein – 27′
Vamos is een melodrama met suspense elementen over de oude vrijster Nelly en haar bezitterige moeder. Gaandeweg gaat Nelly steeds meer in zichzelf geloven, in haar eigen vrouwelijkheid en in haar kracht om zich los te rukken van haar moeder. Dit masterproject van Hans Lein aan de RITCS Brussel is volledig opgenomen in Groningen en Friesland.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Blauwe zaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie