Noorderkroon mix #10

Jingliu1
73'

NEW INSTA
Allert Sjabbens – 2′
Deze korte film is de winnaar in de categorie film van Kunstbende Friesland: Allert Sjabbens, geeft zijn blik op sociale media weer. Iedereen is bezig met zijn sociale leven online, waardoor we allemaal langs elkaar heen leven. Zelfs als we met zijn allen in één huis zijn.

 

 

 WEG VAN HIER
Martijn de Jonge – 24′
Korte film waarmee Martijn de Jonge de derde prijs van Kunstbende Drenthe in de wacht heeft gesleept. Tim’s vader is vermoord, maar hoe het is gebeurd weet niemand. Hij ziet het niet meer zitten en gaat eropuit. Tijdens het liften belandt hij uiteindelijk in de auto bij de moordenaar van zijn vader. Toeval?

 

JINGLIU
Deirde Welmoed Breider – 4′
Een poëtische film van Leeuwarder Deirdre Welmoed Breider over een Chinees meisje dat opgroeide in Friesland. De zwart-witte beelden van het meisje nu en beelden van haar jeugd worden ondersteund met een gedicht, door haar zelf voorgedragen.

 

PROFESSOR PROPKOP EN DE SCHAT VAN KAPITEIN STROLL
Marco van der Veen – 20′
Professor Propkop is een professioneel probleemoplosser. Wanneer Propkop een ongeluk krijgt wordt hij gered door kapitein Stroll. Als dank besluit de professor om de kapitein te helpen en gaat met hem mee naar Ameland, op zoek naar de schat van zijn overleden vrouw. Het typetje Professor Propkop is een hersenspinsel van regisseur en theatermaker Marco van der Veen uit Buitenpost.

 

DAMIAN
Nico van der Wijk – 18′
Damian verschijnt verkleed als ‘De Dood’ op een Famous Dead party. Het is voor hem een terugkeer naar het dorp waar hij vandaan komt en naar zijn vriendin van toen. Op het feest gebeurt van alles, maar slaat ook de vonk weer over tussen Damian en zijn vriendin van vroeger. De volgende ochtend komt alles in een ander daglicht staan. Deze korte fictiefilm is gemaakt door Groningse regisseur Nico van der Wijk en een crew uit Noord-Nederland.


 

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Blauwe zaalPrijs: Gratis
Prijsinformatie