Noorderkroon mix #1

KOE-MAN1
67'

TOEN DE FAMILIE KOOISTRA HUN TV KWIJTRAAKTE, EN HOE DAT VERDER GING
Jörgen Scholtens – 11′
Jörgen Scholtens en Theaterhuis Garage TDI uit Assen werken samen aan een Drentse komedie met een vleugje tragiek. Drie zussen uit Emmen zien hun vader in zak en as wanneer zijn tv wordt afgenomen door de deurwaarder. Het is twee dagen voordat de promotiewedstrijd van FC Emmen wordt uitgezonden. Pa Kooistra, FC Emmen fan van het eerste uur, mag dit absoluut niet missen. De drie zussen bundelen hun krachten om een televisie te regelen. Ze hebben zo alledrie hun eigen aanpak van problemen.

 

ONGELUKJE
David Cocheret – ’7
De ongelukjes stapelen zich op wanneer een jong, ruziënd stel na een heftige botsing gevangen zit in hun kapotte auto. Korte fictiefilm van regisseur David Cocheret en de van oorsprong Friese producent Sytse Kuilman.

 

 

NACHT VAN DE FANFARE
Anna van Keimpema – ’15
Een stel, wonend op het oneindige platteland van Noord-Groningen, worstelt met hun relatie. Wanneer een gestrand fanfaretrio bij hen komt schuilen voor de regen ontstaat er volledige chaos in huis, waardoor de koude oorlog die ze voeren nu in lawaai zal moeten worden uitgevochten.

 

 

KOE-MAN
Jörgen Scholtens – 7′
Komische korte film van de Friese filmmaker Jörgen Scholtens. In KOE-MAN komt het leven van een boerengezin op zijn kop te staan wanneer hun koe kalvert. De film is gemaakt in het kader van het 48 Hour Film Project Nijmegen.

 

HET GRANDIOZE FALEN
Max Lunter – 27′
Wanneer Marcus, ooit een veelbelovend maker, met hangende pootjes terugkeert naar Leeuwarden belandt hij wekenlang op de bank van zijn moeder. Zijn vrienden, die overtuigd zijn van Marcus’ talent, steken hier een stokje voor door hem mee te nemen in hun drieste en doldwaze plannen. Komisch en ontroerend drama van het Friese filmcollectief Natte Haring over een groep aanklooiers in een stad vol probeersels en ambitieuze projecten.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Blauwe zaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie