Noordelijke Filmmeeting

Noordelijke-Filmmeeting

In samenwerking met het nieuwe Friese Filmplatform organiseert het Noordelijk Film Festival in de Arena van Neushoorn op vrijdag 10 november een dag voor Noordelijke filmmakers en andere geïnteresseerden. Het wordt een dag waarop een groot aantal makers over hun nieuwe projecten komt vertellen. De dag staat in het teken van netwerken, ervaringen delen en maken en wordt ‘s ochtends afgetrapt door Joris Hoebe. Uiteraard wordt de dag beëindigd met een gezellige borrel. Hieronder vind je in het programma.

10:00 |  F#ck up stories
Een sessie interviews met filmmakers die vertellen over hun epic fails aan de hand van fragmenten van hun nieuwe projecten en een inkijk geven in hun maakproces. Centraal staat de vraag: waarom ben je deze film gaan maken ondanks alle tegenslag?

10:50 | Worldbuilding Institute
Tijdens het festival vinden er verschillende Worldbuilding-sessies plaats. Maar wat is Worldbuilding en hoe kun je het gebruiken voor het maken van je film, game of andere verhaal? Een aantal praktische handvatten door Jesse Peters, Femke Hoebe en Igor Kramer. Lees hier meer over Worldbuilding.

11:40 | Fries Film Archief presenteert: Vrouwen achter de camera
Vier oudere vrouwelijke amateurfilmers uit de noordelijke provincies vertellen over hun films en filmervaringen, ondersteund door korte fragmenten uit hun werk. Er zijn ook jongere filmmaaksters aanwezig uit het Noorderkroon programma. Onder leiding van Jennifer O’Connell, artistiek leider van het Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film, gaan ze met elkaar in gesprek.

12.30 | Netwerklunch

13:15 | Media Art Festival presenteert
Het Media Art Festival, dat in december plaatsvindt in Leeuwarden, presenteert een selectie van projecten die op het festival te zien zijn. Het festival laat tijdens de Noordelijke Filmmeeting zien dat het een uniek podium biedt voor noordelijke makers.

14:05 | Sailing on The Grass #listenandlearn
Filmproductiebedrijf DOXY nodigt voor het Leeuwarden-Fryslân 2018 project Sailing on The Grass vier jonge, talentvolle buitenlandse regisseurs uit om Fryslân met eigen ogen te ontdekken en hun bevindingen te filmen. Tijdens het Noordelijk Film Festival lanceren zij het project door de makers voor te stellen, een korte uitleg te geven van de filmplannen en de verdere gang van zaken inzichtelijk te maken. Naast de presentatie is er ruimte voor vragen en kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de studentencompetitie.

15:10 | Het Grandioze Falen van Natte Haring
Filmcollectief Natte Haring presenteert een allereerste sneak vertoning van hun nieuwe korte film Het Grandioze Falen, de opmaat naar een lange speelfilm, gevolgd door een update over de stand van zaken rondom de film en hoe ze omgaan met duurzaamheid en inclusiviteit bij het maken van deze film.

16:00 | Fries Filmplatform nodigt uit
Het officieuze startschot van het Fries Filmplatform. Voordat het Fries Filmplatform los kan gaan scheppen we eerst wat context. In wat voor medialandschap bevinden we ons en wie zijn ons voorgegaan. We presenteren de Friese film en mediacanon. Het laatste punt op deze canon zal de officieuze start zijn van het Fries Filmplatform. Joris Hoebe presenteert zijn plannen voor het Fries Filmplatform dat (als alles goed gaat) op 1 januari van start gaat, maar stiekem al is begonnen.

17.00 | Borrel in café backstage

Indian Summer Academy Pitches | 14.00 uur in Neushoorn lokaal
Tijdens de Indian Summer Academy (6-8 oktober jl.) werkten verschillende teams van filmmakers aan de ontwikkeling van hun filmplannen onder leiding van topcoaches. De Indian Summer Academy is een uitwisseling tussen de provincies Limburg en Friesland en de randstad. De docenten zijn onder andere verbonden aan de Script Academy Amsterdam en Filmacademie Amsterdam. De Academy werd afgesloten met een pitch in Maastricht en een maand later – nu dus – een pitch in Leeuwarden tijdens het Noordelijk Film Festival. Zo leren de talenten hun plan te presenteren aan een professionele jury en krijgen zij waardevolle feedback om hun plan nog verder aan te scherpen.

 

Wij vinden het fijn om te weten of je komt.
Meld je daarom even aan via: email hidden; JavaScript is required.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie