LOOK@ME

dromenovermijnvader

Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Het is een project van Kunstkade in opdracht van Culturele Hoofdstad 2018. Het project bestaat uit een lesprogramma op de scholen waarin kinderen leren hoe hun eigen verhaal te vertellen in de vorm van een documentaire. Het project wordt ook uitgevoerd in Culturele Hoofdsteden Aarhus en Malta. Look@Me werkt samen met de EO/IKONdocs in het kader van de documentaireserie Mensjesrechten.

Er zijn maar liefst vijf premières te zien van vijf bijzondere kinderen. Vier korte films van kinderen van OBS de Eestroom en OBS Oud Oost, die een documentaire maakten over hun eigen leven, samen met een professionele filmmaker en met hulp van studenten van D’Drive Friesland College (film & media). Mensjesrechten maakte speciaal voor het Noordelijk Film Festival en Culturele Hoofdstad 2018 een documentaire over een Leeuwarder kind. Look@Me wordt gesteund door Culturele Hoofdstad 2018 en Het Nieuwe Stads Weeshuis.

EEN POTJE KNALLEN!
Ilona Vergonet – 5’
Chelsea Kramer is een jongedame van 10 jaar. Samen met haar beste vriendin zit ze op boksen. Chelsea is altijd vrolijk en positief. Maar dat is niet altijd zo geweest. Chelsea weet namelijk niet wie haar vader is…
Camera door D’Drive studenten: Hessel Sandburg en Elisa Bandstra

DAG DROMEN
Ilona Vergonet – 5’
Felicia is een vrolijke dromer. Ze woont eigenlijk in twee huizen. Het ene weekend bij haar vader en het andere bij haar moeder. Felicia houdt van dagdromen, misschien is ze wel een aanstormend filosoof. En als ze niet dagdroomt, staat ze in de keuken, want bakken is haar passie.
Camera door D’Drive studenten: Hessel Sandburg en Elisa Bandstra

SOMS HEB IK SPIJT….
Ana Paunovik – 5’
Romy wil graag geaccepteerd worden maar dat is soms moeilijk. Ze wil graag gezien worden zoals ze is. Aan de hand van een heel persoonlijk verhaal, neemt ze je mee haar wereld in.
Camera door D’Drive studenten: Ramses Dijkstra en Alex Elsinga

DE REIS
Ana Paunovik – 5’
Van Almere naar Leeuwarden. Een nieuwe stad, nieuwe vrienden maar ook nieuwe kansen. “Mensen moeten tevreden zijn met wat ze hebben” vertelt Luciano Pels in zijn film De Reis.
Camera door D’Drive studenten: Ramses Dijkstra en Alex Elsinga

MENSJESRECHTENFILMS
Ieder kind heeft recht op een gelukkig en zorgeloos leven maar in de praktijk werkt dat lang niet altijd zo. Soms maken kinderen zich zorgen of ze worstelen ergens mee. Daarover gaan de jeugddocumentaires van Mensjesrechten en kinderen hebben daarin de hoofdrol. De films zijn gebaseerd op de 52 rechten van het kind die in het Internationaal Kinderrechten Verdrag staan. Mensjesrechten is de enige jeugddocumentaireserie ter wereld die op deze creatieve wijze kinderrechten vertaalt en inspringt op de actualiteit. Alle verhalen zijn echt gebeurd en inspireren kinderen wereldwijd.

DROMEN OVER MIJN VADER
Willem Baptist – 15’
Damian woont al bijna zijn hele leven bij zijn opa en oma. Zijn vader overleed tijdens een vakantie in Cuba toen hij vier jaar oud was en met zijn moeder heeft hij niet veel contact. Voor Damian zijn opa en oma z’n échte ouders. Toch mist hij soms zijn vader die hij graag beter had willen leren kennen. Terwijl Damian raketten bouwt en computers hackt, probeert hij op zijn eigen manier dichter bij zijn vader te komen. Maar hoe doe je dat bij iemand die dood is?

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie