Look@Me

Loktme

Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Acht kinderen en jongeren  maakten een documentaire over hun eigen leven, samen met een professionele filmmaker en met hulp van studenten van D’Drive Friesland College (film en media). Look@Me is een project van Kunstkade in opdracht van Culturele Hoofdstad 2018. Het project bestaat uit een lesprogramma op de scholen waarin kinderen leren hun eigen verhaal te vertellen in de vorm van een documentaire. Het project wordt ook uitgevoerd in Culturele Hoofdsteden Aarhus en Malta.

Er zijn maar liefst 8 premières te zien van 8 bijzondere kinderen en jongeren. Vier korte films van kinderen van de Prins Mauritsschool en de Willem Alexanderschool en vier films van leerlingen van het Beyers Naudé Gymnasium en SO De Monoliet, allemaal scholen in Leeuwarden. Look@Me wordt gesteund door Culturele Hoofdstad 2018, het Nieuwe Stadsweeshuis Fonds, Fonds 21 en de Janivo Stichting.


LOOK@ME in het basisonderwijs:

HET NORMALE MEISJE

Ana Paunovik – 5′
Amy (Prins Mauritsschool) is the girl next door en een brok energie. Handlettering is haar hobby. Ze speelt graag met haar vriendinnetjes maar om de 21 dagen moet ze naar het ziekenhuis. Ze heeft een boodschap. Camera: Alex Elsinga en Tjeerd Rauwerda (D’Drive)

BINGO!

Ilona Vergonet – 5′
Jente (Willem Alexanderschool) is lief, behulpzaam en een grote grappenmaker. Ze speelt piano en is helemaal verliefd op haar hondje Dribbel. Elke zondag gaat Jente met haar ouders en haar zusje op visite bij pake en beppe op de boerderij. Alleen maakt Jente zich steeds meer zorgen, want met beppe gaat het niet goed. Camera: Elisa Bandstra en Lienke Luiking van Andringa (D’Drive)

PFEIFFER

Ana Paunovik - 5′
Alicia (Prins Mauritsschool) voetbalt, houdt van tekenen en heeft op Aruba gewoond. Toen ze in ons kikkerland kwam wonen, was het wel even wennen, maar niet alleen maar omdat het koud is….Alicia heeft een moeilijke start. Camera: Alex Elsinga en Tjeerd Rauwerda  (D’Drive)

DE SNELSTE VAN DE WERELD!

Ilona Vergonet – 5′
Shanara (Willem Alexanderschool) is een vrolijke, lieve en snelle jongedame. Ze woont met haar vader en moeder en haar tweelingbroertjes in Leeuwarden. Dat is gezellig, maar soms ook wel druk. Haar grootste passie is atletiek en dan vooral spinnen. Shanara wil namelijk de beste van de wereld worden. Camera: Elisa Bandstra en Lienke Luiking van Andringa (D’Drive)


LOOK@ME in het voortgezet onderwijs

Vier portretten – 25′
Vier films van en met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Twee leerlingen van het Beyers Naudé Gymnasium in Leeuwarden en twee leerlingen van De Monoliet (SO) te Leeuwarden hebben samen met een professionele filmmaker en studenten van D’Drive afdeling Film en Media hun eigen verhaal verfilmd. Daarnaast hebben de leerlingen van beide scholen ook les gekregen in het maken van hun eigen film. De making of van deze films zal ook worden vertoond, met een sneak preview naar de gemaakte films.

Piter Hettinga Beyers Naudé Gymnasium
Alex Elsinga Making Of
Ilona Vergonet De Monoliet

Camera: Sylvia Oegema (D’Drive)
Camera: Ciska Bruinsma en Nynke Spanjer (D’Drive)

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie