Look@Me

Groot-afdrukken
2018, 90'
Nederlands gesproken

Look@Me geeft jongeren uit Leeuwarden de kans om anderen een kijkje te geven in hun leven door hier een professionele documentaire over te maken. In de film vertellen ze hun eigen verhaal over de omgeving waarin ze opgroeien. De kinderen maken de films met professionele regisseurs, in samenwerking met studenten Film van D’Drive (Friesland College). Deze derde editie van Look@Me is extra feestelijk: van 2016 tot en met 2018 zijn er in totaal 20 prachtige filmportretten van jongeren uit Leeuwarden met bijzondere levens gemaakt. Acht van deze films gaan op 9 november in première van 11.45 tot 13.15 uur in de Aegonzaal van Stadsschouwburg De Harmonie. Look@Me is een project van Kunstkade in opdracht van LF2018.

Programma

VIS EN COUSCOUS - Nynke Spanjer, Ilona Vergonet / 7’
Camera en geluid: Nynke Spanjer, Elina Wijma (D’Drive)

Amar Visser heeft twee plekken in Leeuwarden die hij zijn thuis noemt. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij nog een baby’tje was, daar weet hij niet zoveel meer van. Beide ouders hebben een nieuw gezin, dus Amar heeft overal broertjes en een zusje om mee te spelen. Bij z’n moeder gamet hij graag met zijn broertje en bij zijn vader houdt hij zich bezig met zijn grote passie: vissen!

JE KUNT HET! - Ilona Vergonet / 8’
Camera en geluid: Elina Wijma, Nynke Spanjer (D’Drive)

Rowan zit in groep acht van OBS Potmarge. Hij houdt van gamen en trampoline springen, maar zijn leven draait vooral om S.C. Cambuur. Posters, T-shirts, ballen: alles laat hij signeren door de spelers. Als hij met Cambuur bezig is, vergeet hij even dat er op school ook nog wat moet gebeuren. De cito-toets komt er aan en daar hangt een donkere wolk boven. Rowan is heel bang voor de toets, bang voor de uitslag en bang om het verkeerd te doen. Rowan heeft faalangst.

Making of – Prins Constantijnschool
Een kijkje achter de schermen bij Look@Me op de Constantijnschool.

DIT BEN IK - Ana Paunovik Visser / 5’
Camera en geluid: Gerrit van der Veen, Goitzen van der Veen (D’Drive)

Sander is een rocker in hart en nieren. Hij maakt graag muziek en heeft zijn Look@Me-film helemaal zelf bedacht. Hij laat ons een zondag uit zijn leven zien. Het leven is goed en hij heeft het prima naar zijn zin.

DANKBAAR - Ana Paunovik Visser / 5’
Camera en geluid: Goitzen van der Veen, Gerrit van der Veen (D’Drive)
Tygo denkt vaak na over zijn leven. Wat heeft hij het eigenlijk goed met zijn moeder, die zo goed voor hem zorgt. En wat heeft hij er na al die jaren een leuke bonus-familie bij gekregen. Zijn boodschap luidt: dankbaar zijn met wat je hebt en trots zijn op degenen die in moeilijke tijden naast jou staan.

HAZEL - Felicity Ann Xerri, Julia Azzopardi, Loredana Tabone, Marie Claire Cefai, Tiffany Ann Gatt / 6’
Onderdeel van Progrett Tafxnaf – Valletta2018 / Engels ondertiteld

Hazel doet niet liever dan buiten lezen. Als zij op een dag Lucas ontmoet, die niets liever doet dan tekenen, trekken ze samen op. Totdat Lucas verhuist met zijn familie.

Making of – ISK Leeuwarden
Een kijkje achter de schermen bij Look@Me op de ISK.

NIEUWE LEVENS - Piter Hettinga / 6’
Productie: Ilona Vergonet, Piter Hettinga
Camera en geluid: Renata Szymczyk, Danniëlle Kramer
Eden is een jongedame van 18 jaar en woont in Leeuwarden. Ze is hier niet geboren. Ze komt uit Eritrea en heeft anderhalf jaar geleden in haar eentje de reis gemaakt naar Nederland. Een nieuwe start, een nieuw leven. Maar haar nieuwe leven in Leeuwarden is niet haar enige nieuwe leven.

IK, RAGHEED - Piter Hettinga / 6’
Productie: Ilona Vergonet, Piter Hettinga
Camera en geluid: Renata Szymczyk, Danniëlle Kramer 

Leergierig en nieuwsgierig, dat is de 16-jarige Ragheed. Samen met zijn moeder en zijn broer woont hij nu anderhalf jaar in Leeuwarden. Ze zijn naar Nederland gekomen omdat er oorlog heerst in Syrië. Opnieuw beginnen is niet makkelijk, maar de leergierigheid van Ragheed komt hier goed van pas.

VALLEN EN OPSTAAN - Ana Paunovik Visser / 5’
Camera en geluid: Rolien Timmerman, Lienke Luiking van Andringa (D’Drive)

Sascha weet van vallen, maar blijven liggen is niet haar ding. Leren opstaan en blijven vechten voor datgene waar je passie in zit, dat is haar levensmotto. Sascha vindt: je moet altijd je dromen najagen. Paarden zijn haar grootste passie.

MEI IT HERT TUSKEN DE KIJ - Ana Paunovik Visser / 5’
Camera en geluid: Rolien Timmerman, Lienke Luiking van Andringa (D’Drive)
Jehannes is in rêstige, stille jonge. Mar as hy oer syn wurk op ‘e pleats praat, is hy net te stopjen. Hy wol boer wurde en in eigen pleats ha. Sûnder bisten kin hy syn libben net foarstelle. Hy nimt ús mei op de pleats dêr’t hy wurket, tusken de kij.

Voorstellingen

  • Locatie: De Harmonie - AegonzaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie