IJspaard – Nederlandse première!

Nederland, Zuid-Afrika, 2014, 75'
Originele titel: IJspaard
Regie: Elan Gamaker
Acteurs: Juda Goslinga, Juliette van Ardenne, Teun Kuilboer, Fockeline Ouwekerk, Waldemar Torenstra
Nederlands gesproken

IJspaard is het resultaat van de eerste volledig geïmproviseerde Nederlandse speelfilm met een absolute sterrencast. Johnny, wordt wakker op een zwoele zomerdag van een terugkerende nachtmerrie waarin hij en twee vrienden op een wilde winternacht een meisje aanrijden. In plaats van naar de politie te gaan besluiten ze haar te begraven. Wanneer Johnny het meisje vervolgens in de opdringerige stad ziet rondlopen met haar winterkleren aan, denkt hij dat hij een drugs flashback heeft, dat hij gek begint te worden, of, erger nog, zijn droom een herinnering is van een vreselijke misdaad. Als Johnny eenmaal dichter bij de waarheid komt, komt hij ook opeens dichter bij een afschuwelijk geheim.

De film zal op het Noordelijk Film Festival haar Nederlandse première beleven. Dit vieren we feestelijk in aanwezigheid van cast en crew!

Zaterdag 8 november première, zondag 9 november met Q&A na afloop.

————————————————————————————————

English:

 Icehorse is the first fully improvised Dutch film with a stellar cast (such as Juda Goslinga, Teun Kuilboer, Waldemar Torenstra). The film will premiere at this festival in the presence of the cast en crew! Johnny wakes up from a recurring nightmare in which he and two friends accidentally kill a young woman and bury her. When the dead woman starts appearing before his eyes, he desperately tries to find out if there’s any truth hidden in his dreams.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie