Good Things Await [met workshop Claudy Jongstra]

Denemarken, 2014, 90'
Originele titel: Så meget godt i vente
Regie: Phie Ambo

De Deense rode koe is een zeldzaam ras, maar de oude Niels Stokholm heeft het zijn levenstaak gemaakt de soort in stand te houden. Dat doet hij op zijn biologisch-dynamische boerderij op het Deense platteland, waar filmmaker Phie Ambo het leven van hem en zijn partner volgt tijdens een spannend jaar. Overheidsinspecteurs komen regelmatig langs om Stokholm erop te wijzen dat de manier waarop hij zijn vee houdt in strijd is met de regels voor het welzijn van dieren en dreigen met opheffing van zijn bedrijf. Zijn filosofie wordt wél gewaardeerd door een ondernemer uit de stad, die een aantal trendy restaurants wil linken aan de boerderij – wat een welkome aanvulling op de inkomsten zou betekenen.

Ambo registreert het kalme ritme van het leven op de boerderij, de overpeinzingen van Stokholm, de bezoeken van inspecteurs en supporters. Af en toe vertraagt het tempo nog verder tot een lyrisch beeldgedicht, ondersteund door sacrale muziek, als om Stokholms mystieke ideeën tot leven te brengen.

Workshop Claudy Jongstra
Vrijdag 13 nov. 16.15-17.15 uur in de Ark van Ark Fryslân

ARK Fryslân presenteert deze workshop in het Film & Food programma van ons festival. De workshop vindt plaats na afloop van de film Good Things Await in de Ark van ARK Fryslân. In de workshop gaat Claudy Jongstra met de deelnemers koken, verven en vilten om zo het verhaal van het rondmaken van de cirkel te illustreren en te voelen. 

Claudy Jongstra zette met Gitta Luiten het Leeuwarden-Fryslân 2018 project Farm of The World op. Dit project gaat in op de relatie tussen stad en platteland en onderzoekt de hedendaagse en toekomstige waarden van het platteland in een globaliserende wereld. Jongstra werkt binnen Farm of The World in een zoveel mogelijk gesloten kringloop en verbindt werken op het land met oogsten, eten, het maken van natuurlijke verfstoffen en het creëren van haar kunstwerken. Ze houdt de hele productieketen van haar werk in eigen hand; van de schaapskuddes waar de wol van wordt gebruikt, tot het kweken van verfgewassen.  

Tickets:
Er zijn 30 combitickets voor de film + workshop. Kosten: 30 euro.
Er zijn 11 losse filmtickets beschikbaar voor het reguliere tarief.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie