Let op met kinderen tot 12 jaar
Seks
Drugs en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

God’s Own Country

Verenigd Koninkrijk, 2017, 104'
Regie: Francis Lee
Acteurs: Josh O'Conner, Alec Secareanu, Gemma Jones

Brits drama over de jonge Johnny Saxby, die de afgelegen boerderij van zijn zieke vader runt in Yorkshire, Engeland. Hun relatie is niet al te best; zijn vader laat zich bijna altijd negatief uit over hem. Johnny’s zware dagelijkse routine gaat hem steeds meer tegenstaan. Om hieraan ontsnappen heeft hij af en toe oppervlakkige seks met mannen en bezat hij zichzelf in de kroeg. Dan wordt er een Roemeense boerenknecht aangenomen, die door Johnny eerst met argwaan wordt bekeken. De initiële spanning tussen de twee mannen ebt echter snel weg en de twee krijgen een intense verhouding die een grote invloed heeft op Johnny en hoe hij omgaat met zijn emoties. Het archaïsche Noord-Engelse landschap reflecteert zijn innerlijke onrust perfect.

★★★★ De Volkskrant
God’s Own Country is een prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap. In deze rauwe en aangrijpende film biedt debuterend regisseur Lee alle ruimte aan de uitstekende acteurs”.

De Filmkrant
“Regisseur Lee laat prachtig zien hoe Johhny  voor het eerst moet heroverwegen hoe hij invulling geeft aan zijn leven, zijn liefde en het land waarop hij leeft. Zou de titel slaan op zijn mogelijkheid om de baas in zijn eigen leven te worden?”.


Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie