Films op Oranjewoud Festival

SILENT MOVIE nights programma

20.00-20.20 uur:*
Lân fan taal / De Taalkaravaan presenteert: It Font (20 min.)
Een multimediaal poëzieproject van schrijver-dichter Eeltsje Hettinga en videokunstenaar Lotte Middendorp. In hun werk zijn beeldende kunst, voordracht, muziek en poëzie op sterk zintuiglijke manier met elkaar verweven. Het water, de kust en de zee vormen de rode draad in het geheel. Lees meer over It Font

20.30-21.45 uur:
Noordelijk Film Festival presenteert: Seven Short Films (72 min.)
Een selectie van zeven korte films, speciaal samengesteld voor Oranjewoud Festival. Van poëtische en muzikale ‘shorts’ tot aan ontroerend drama, animatie en komedie, telkens aansluitend bij de thema’s (klassieke) muziek of taal in de breedste zin. Hieronder alle zeven films op een rijtje!

* Op zondag 3 juni begint het hele programma om 19.00 uur in plaats van 20.00 uur, met een inleiding en performance van Eeltsje Hettinga en Lotte Middendorp bij It Font.


Obe’s Ein
Een korte edit door Sjoukje Visser van de Friese dichter Obe Postma die het gedicht ‘Ein’ opdraagt, ondersteund door een nieuwe soundtrack en beelden van de dichter zelf uit het Fries Film Archief. Meer info

Sjoukje Visser, Nederland, 2018, 2 min.


The Cap & Bells
Uniek project uit Estland waarbij dans, muziek, poëzie en film gecombineerd wordt. Gebaseerd op het gedicht van een van de grootste poëten van de 20e eeuw William Butler Yeats, met muziek gecomponeerd door Mingo Rajandi en uitgevoerd door het Avarus Ensemble. Check trailer en website!

Carlos E. Lesmes, Estland, 2016, 11 min.


Wave
Gaspar wordt op een dag wakker uit een coma en spreekt een totaal onherkenbare taal. Zelfs de taal experts weten niet wat ze met hem aanmoeten. Check de trailer en website!

Benjamin Cleary & TJ O’Grady-Peyton, Ierland, 2017, 14 min.Mozart
De opgesloten parkiet Mozart beraamt een moord op zijn norse baasje die hem elke dag dwingt naar Mozart te luisteren. Met bewerkte versie van Mozart’s operas als essentiele soundtrack.

Anders Lindved, Denemarken, 2017, 7 min.


Luister
Het leven kan soms overweldigend zijn, vooral als je opgroeit. In Luister komt een unieke dwarsdoorsnede voorbij van de gesprekken met de Kindertelefoon. Check de trailer en website!

Astrid Bussink, Nederland, 2017, 15 min.


Manivald
Komische animatie waarin de muzikale vos Manivald van 33 nog steeds thuis woont bij zijn gepensioneerde moeder. Reparateur Toomas, een sexy wolf, schudt de boel even flink op. Check de trailer!

Chintis Lundgren, Estland, 2017, 13 min.


Skógafoss
Gijs is samen met zijn vriendin Hanna op vakantie in IJsland. Tijdens een wandeltocht naar de beroemde waterval, wordt hij telkens gestoord door telefoontjes van zijn moeder, die voor de zoveelste keer zijn hulp nodig heeft. Winnaar Nieuwe Competitie #4 van het Noordelijk Film Festival. Check de teaser!

Niels Bourgonje, Nederland/IJsland, 2017, 10 min.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie