Festivalgeheimen

23020326222_c5c30f7d9e_k

Festivalgeheimen op #NFF38:
Dwaal door de foyer van De Harmonie en ontdek het zelf! 


COWBOY KILLERS
Dit collectief van zeefdrukkers bestaat uit Stefan Sloot, Wytse Sterk en Jelle van Gosliga. Samen maken ze toffe artprints, tasjes en posters om de wereld wat minder lelijk te maken. De mannen zijn met Cowboy Killers begonnen als webshop, maar langzaam komen ook plannen voor de offline wereld op gang. Sinds een tijdje doen ze aan live zeefdrukken op festivals en in de nabije toekomst staan er ook workshops en exposities op de planning. Voor het Noordelijk Film Festival hebben de Cowboy Killers unieke posters ontworpen die tijdens het festival in gelimiteerde oplage te koop zijn. Ook gaan ze live linnen tasjes zeefdrukken met speciale festivalprints. Wees erbij!


Videoinstallatie – Thúshaven Bartlehiem
Hoe is het eigenlijk om in Bartlehiem te wonen? In Dokkumer Nieuwe Zijlen? Of in Lemmer? Waarom trekt de een het liefst van plek naar plek en wil de ander z’n leven lang op hetzelfde plekje blijven wonen? Stap in het ruim van het schip en kom kijken naar de achtdelige televisieserie Thúshaven Bartlehiem, waarin filmmaakster Froukje van Wengerden samen met haar vader terugkeert naar het Friesland waar zij vandaan komt. Een roadmovie over het water met als centrale vraag: wat maakt een thuis tot een thuis? Thúshaven Bartlehiem maakt ook deel uit van ons Noorderkroonprogramma.

Het schip ligt aangemeerd naast De Harmonie en is donderdag t/m zondag gratis toegankelijk tussen 10:00 en 22:00 uur. Elke twee uur start de volledige serie opnieuw, maar je mag ook in- en uitlopen.


Noordelijk Film Festival & Kunstmaand Ameland
Voor de 21ste keer staat Ameland in november volledig in het teken van kunst. Ruim honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland bewijzen hun talenten op tientallen bijzondere locaties op het eiland binnen het thema Tweede Natuur. Een kleine selectie daarvan wordt bij ons geëxposeerd. In de Harmonie zie je werk van Eva Brandt, Gitte Helle, Heidi Hentze, Maj Britt Zelmer Olsen, Marjo van den Bekerom, Maria Uleander, Hanna Jarlehed, Carla Rump, Cees Vegh, Winnifred Bastiaan, Jan Swart, Emiliana Cordaro, Maaike Nijlunsing, Gea Schenk en Clemens Briels.

Na het succes van vorig jaar, presenteren wij dit jaar niet drie maar vijf Scandinavische films tijdens de Kunstmaand Ameland: Magnus, Verdwijnen, The Happiest Day in The Life of Olli Mäki, The Day Will Come en Sami Blood. De kaartverkoop loopt via de Kunstmaand Ameland.


Leeuwarden-Fryslân 2018
Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd!

Het Noordelijk Film Festival is volgend jaar met het New Generation-programma een uniek onderdeel van het culturele hoofdprogramma. Dit jaar kun je in de foyer van De Harmonie met de 2018-jaarkrant tussen de films door je agenda voor volgend jaar alvast vol plannen. Kijk vooral ook op 2018.nl voor het volledige overzicht en tickets.


Massagesalon
Aan één stuk door films kijken is hard werken. Voor alle die-hards is er daarom een heuse massagesalon in de foyer van de Harmonie te vinden! Woensdag van 19:00 tot 22:00 uur en donderdag tot en met zondag tussen 13:00 en 22:00 uur kun je voor een klein prijsje terecht bij getrainde masseurs. Zij weten precies hoe ze die gespannen spieren weer los moeten krijgen! Ga je voor een korte massage tussen de films door, of een iets langere voor de echte ontspanning?


Skógafoss op openingsavond Terschellinger Filmdagen
De Terschellinger Filmdagen vinden plaats van 16 t/m 19 november. Ze presenteren 80 films op 11 pop-up locaties op het eiland. We zijn trots dat we hier mogen melden dat onze Nieuwe Competitie-winnaar Skógafoss van Niels Bourgonje zal worden gedraaid op de openingsavond van het festival. Raak je niet uitgekeken op ons festival en wil je gelijk door? Kijk dan even op Terschellingerfilmdagen.nl voor meer informatie.


DNALWD2018
DNALWD2018 is een community-art project en geeft alle Leeuwarders een eigen podium waar zij hun verhaal kunnen vertellen. Iedereen wordt uitgenodigd om dit verhaal in een eigen DNA-buisje te doen. Op ons festival is het de beurt aan de vrijwilligers. Zij kunnen in de vrijwilligersruimte backstage hun verhaal in een buisje stoppen. Met alle buisjes wordt een kunstwerk gemaakt in de vorm van de Nautilusschelp. Het kunstwerk staat in 2018 in de hal van het Leeuwarder Stadskantoor. Zo maakt Leeuwarden als enige stad in de hele wereld het verhaal van ons allemaal!

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie