Extreem poëtisch

Godspeed1
66'

GODSPEED
NOORDERKROON / Studentenfilm

Marnix Sixma | 2016/ 12’
In de klassieke oudheid dienden tragedies al om de ziel te reinigen. Zij lieten de extremen van menselijk handelen zien. Nu, in de 21e eeuw, wordt de kijker opnieuw geconfronteerd met zijn figuurlijke spiegelbeeld. Niet om te choqueren of te overdrijven, maar om te tonen dat ook het dagelijks leven zijn extremen van menselijkheid kent. Regisseur Marnix Sixma groeide op in Noord-Friesland en maakte de film-edit Godspeed voor zijn studie aan de kunstacademie in Groningen.

IERDEHÛD
NOORDERKROON / Korte film

Elmar Kuiper | 2015/ 9’
De korte film van beeldend kunstenaar en schrijver Elmar Kuiper is geïnspireerd op het gedicht ‘Ierappel Bossanova’ van voormalig stadsdichter Arjan Hut. Archiefbeelden van hardwerkende aardappelboeren op het land worden afgewisseld met recente shots van Leeuwarden, waarin zich een apart, surrealistisch en ingekaderd tafereel tussen opgezette dieren en vogels afspeelt. Chris Bakker zorgde voor de beklemmende muziek.

CHASING TIME
NOORDERKROON / Studentenfilm

Frank de Ruiter | 2015/ 5’
Door middel van oude films wil de naamloze hoofdpersoon zich verliezen in zijn verleden. Hij wijst zowel het heden als de toekomst van de hand en sluit zich af van de realiteit. Deze thematiek wordt zeer minimalistisch behandeld in de korte film die tijdens een uitwisselingsperiode in Amerika gemaakt is door de uit Assen afkomstige Minerva-student Frank de Ruiter.

SLOOT
NOORDERKROON / Midellange speelfilm

Koos Buist | 2015/ 41’
Dit poëtische filmepos ontsluiert in onderwaterbeelden de opkomst, gloriedagen en neergang van een relatief onbekende slootwereld en zijn bewoners. De film duikt onder de oppervlakte in de levensaders van het Groningse ommeland waar de verbeelding, gemengd met het kleine en grote leven, een schijnbaar exotische wereld toont. Kunstenaar Koos Buist groeide op op het platteland van Groningen en woont nu in stad. De soundtrack met originele muziek komt van de hand van Emil van Steenwijk.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie