Bugs + diner

Denemarken, Nederland, 2016, 76'
Originele titel: Bugs
Regie: Andreas Johnsen
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Onze Film & Food special in Neushoorn dit jaar is anders dan anders. Drie heerlijke gangen, gekookt door Bugzz Insecuisine. Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht: allemaal gemaakt met overheerlijke insecten. Zo’n 80% van de wereldbevolking heeft ze regelmatig op het menu staan, en dat is niet voor niets. Durf jij het ook aan? 

Insecten op je bord: krijg je overal de rillingen of loopt het water al bijna in je mond? Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten. Hoewel sommige beestjes worden geroemd vanwege de smaak of juist de voedingswaarde, en het consumeren van insecten een voor de hand liggende oplossing lijkt te zijn voor de wereldvoedselproblematiek, wil de westerse consument er nog maar weinig van weten. Het team van het Nordic Food Lab (gelieerd aan het Deense toprestaurant NOMA van René Redzapi) probeert hier verandering in aan te brengen. Met de doelstelling ‘niet alleen eten voor iedereen, maar goed eten voor iedereen’ reizen ze de wereld over op zoek naar de lekkerste insecten. Maar kunnen deze delicatessen ook voor een breder publiek geproduceerd worden en leidt het eten van deze kriebelige beestjes echt tot een betere wereld?


Insects as food is a hot topic. Particularly over the last few years, since the UN recommended edible insects as a resource to combat world hunger, they have been heralded for their taste by cooks and gastronomes, for their low ecological impact by environmentalists, and for their nutritional content by public health scientists. It would seem that insects are the new superfood that will fix the problem of global food security. Will eating insects save our Earth?

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie