Atlantic + diner

Ierland, Canada, Noorwegen, 2015, 80'
Regie: Risteard Ó Domhnaill
Engels gesproken

Een Film & Food special in Neushoorn helemaal gericht op vis! Drie heerlijke gangen, gekookt door chef-kok Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos. Je wordt ontvangen door twee wadvissers die je graag meer vertellen over hun werk en je een oester aanbieden. Natuurlijk wordt er voor het diner alleen gewerkt met ‘goede’ vis, heerlijke wijn en krijg je een bijzondere garnituur van iets wat je ook in de film terugziet.

Atlantic volgt drie kleine visserijgemeenschappen die strijden om hun manier van leven in stand te houden temidden van toenemende economische en ecologische uitdagingen. Terwijl de grote oliemaatschappijen steeds dieper in de fragiele zeeën boren en de grootste visserijbedrijven hun voorraden tot uitputting leiden, bereiken de mensen die in de kustgebieden wonen en de vissoorten waar zij van afhankelijk zijn mogelijk een onomkeerbaar punt. De opnames, gemaakt in Ierland, Noorwegen en Newfoundland (Canada), worden begeleid door commentaar van acteur en Emmy Award winnaar Brendan Gleeson. Atlantic won eerder dit jaar de Best Irish Documentary award tijdens het Audi Dublin International Film Festival.

Ticketprijs: € 49,50 (incl. film, amuse, driegangenmenu en twee bijpassende wijntjes)

Atlantic follows the fortunes of three small fishing communities as they struggle to maintain their way of life in the face of mounting economic and ecological challenges. As the oil majors drive deeper into their fragile seas, and the world’s largest fishing companies push fish stocks to the brink, coastal people and the species they rely on may be reaching a point of no return. Emmy Award-winning actor Brendan Gleeson narrates the film shot across Ireland, Norway and Newfoundland (Canada).

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie