Absurde studentenkortjes

Kropsdam-3
73'

WAT GEBEURT ER ALS JE SPRINGT?
NOORDERKROON / Studentenfilm

Tim Zweistra | 2016/ 23’
Willem, een cynische man, houdt sollicitatiegesprekken voor het zwaarste en belangrijkste beroep op aarde. Maar het vinden van een echt geschikte kandidaat drijft hem langzaam tot wanhoop. Wat gebeurt er als je springt? is de afstudeerfilm van Tim Zweistra uit Groningen voor de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Het is een productie van Kokosnoten, het team dat ook verantwoordelijk was voor Ritus en Bodem, korte films die prijzen wonnen voor Beste Film tijdens 48 Hour Film Projects en op verschillende buitenlandse festivals te zien waren.

VOOR IK VERGEET
NOORDERKROON / Studentenfilm

Thom Lunshof | 2016/ 19’
Een jonge ambtenaar komt op een dag zijn eigen zelfreflectie tegen. Hieruit volgt een discussie die langzaam verandert in een schaakspel van verschillende gedachten, gevoelens en emoties. De jonge ambtenaar komt zo steeds meer te weten over de vreemde aard van zijn bestaan. De Friese filmmaker Thom Lunshof won vorig jaar nog met De schijn der ordening in de jongerencategorie van het Noordelijk amateur Film Festival. Met de korte film Voor ik vergeet is hij inmiddels aangenomen op de Nederlandse Filmacademie.

BODEM
NOORDERKROON / Studentenfilm

Jonathan Sipkema & Tim Zweistra | 2016/ 7’
Collectief Kokosnoten vertegenwoordigt alle noordelijke provincies met studenten en jonge talenten uit Friesland, Drenthe en Groningen. Nadat ze in Leeuwarden het 48 Hour Film Project 2015 wonnen met Ritus, volgde al snel het 48 Hour Film Project 2016 Nijmegen, waar Bodem ontstond (en ook weer won!) Een spannende en absurde korte film. Want als kinderspel zijn onschuld verliest, kun je maar beter niet het speelgoed zijn…

IN KROPSDAM IS IEDEREEN GELUKKIG
NOORDERKROON / Studentenfilm

Joren Molter | 2016/ 24’
Lammert woont met zijn sierduiven en zijn beste vriendin Frieda in het Groningse dorpje Kropsdam. Zijn rustige leven wordt ruw verstoord wanneer hij onterecht verdacht wordt van een deal met energiebedrijf GreenNow, om een windmolen op zijn land te laten plaatsen. Hij merkt dat het dorp hem anders begint te behandelen. Want in Kropsdam is iedereen gelukkig, behalve als je pech hebt. Met deze film studeerde de Groningse Joren Molter dit jaar af aan de Nederlandse Filmacademie.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie