1989 + Livestream Q&A

2014, 150'
Originele titel: 1989
Regie: Anders Østergaard, Erzsébet Rácz

Een unieke primeur op het Noordelijk Film Festival: op de openingsavond wordt de film 1989 van Anders Østergaard en Erzsébet Rácz met een livestream vertoond in Slieker Film. De creatieve documentaire over de val van Het IJzeren Gordijn, is die dag in meer dan twintig filmzalen door heel Europa te zien en wordt afgesloten met een interactieve livestream met debat en Q&A sessie. In het weekend van het Noordelijk Film Festival is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel, een historische gebeurtenis die door heel Europa op vele manieren wordt herdacht.

Anders Østergaard reproduceert in de film de gebeurtenissen van 1989 en nodigt de kijker uit in de geheime achterkamers door middel van getuigenissen, archiefmateriaal en reconstructies. Deze pan-Europese screening is opgezet door CPH:DOX (Copenhagen International Documentary Film Festival) om zo veel mogelijk Europeanen te verenigen. Het live debat en de Q&A sessie na afloop, wordt gehouden in de DR Concert Hall in Kopenhagen. Het publiek in heel Europa kan via twitter en sms vragen stellen aan de regisseur en verschillende toonaangevende politici uit de tijd van de Koude Oorlog, die spreken over hoe we er nu met Europa voor staan.

————————————————————————————————

English:

A unique scoop at the Northern Film Festival: on opening night, the film 1989 by Anders Østergaard and Erzsébet Rácz is shown via a livestream in Slieker Film. On the weekend of the NFF, it will be 25 years since the fall of the Berlin Wall. That day, this creative documentary about the fall of the Iron Curtain is screened in more than twenty cinemas across Europe, concluded by an interactive livestream with a debate and a Q&A session.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie