NaFF: Studenten AV / Semi-professioneel

moordenaars

Er zijn geweldige films ingestuurd voor het NaFF, ons jaarlijkse podium voor talentvolle, enthousiaste en semi-professionele (student) filmmakers. Voor de juryleden een moeilijke taak om te beslissen welke films met de NaFF-award naar huis zullen gaan. Om de drie winnaars van het NaFF aan te moedigen en te stimuleren hebben we dit jaar weer een mooie prijs in petto, dit keer in samenwerking met Omrop Fryslân! De makers van de drie winnende films krijgen een ‘behind the scenes’ middag bij Omrop Fryslân. Dit wordt aangeboden door het professionele team dat zich bij de regionale omroep richt op de drama producties, met workshops en handvatten die de filmmakers kunnen gebruiken om hun talenten nóg meer te ontwikkelen.

De categorie Studenten audiovisueel en Semi-professioneel is verdeeld over twee vertoningsblokken. De films: Moordenaars, Drawn To Love, Nasser en Welkom Thuis worden vertoond in het blok met de Jongeren films om 10:00 uur. De rest in het tweede blok om 12:15 uur.

Alle films in de categorie Studenten AV / Semi-professioneel:
 

Vertoningsblok 1: zaterdag 10:00

MOORDENAARS
Annelotte Grezel – 10’
Was het moord of doodslag? Zelfverdediging of niet? Moeten ze elkaar aangeven of zichzelf? In hun wanhopige pogingen tot het vinden van een oplossing stuiten twee jonge moordenaars op een gruwelijke verrassing uit onverwachte hoek. Dat waar je aan begint, moet je ook afmaken.

DRAWN TO LOVE
Daan Alberts – 10’

Drawn To Love volgt het verhaal van een stripfiguur dat tot leven komt en probeert te leren over emoties in de echte wereld. Wat gebeurt er wanneer hij ineens een meisje tegen komt?

NASSER
Melissa Martens – 19’
De 13-jarige Nasser, in het Marokkaans genaamd Nassira, voelt zich anders dan andere meisjes. Wanneer ze voor het eerst ongesteld wordt, vindt haar moeder dat het tijd wordt dat Nassira zich als een jonge vrouw gaat gedragen. Maar wil ze dat wel?

WELKOM THUIS
Wouter van de Watering – 18’

Welkom Thuis vertelt het verhaal van enkele toevallige passanten in Bergen op Zoom die, in een verhaal zonder begin of eind, naast een hart voor de stad nog meer met elkaar lijken te delen.

———————————————————————————————————–

Vertoningsblok 2: zaterdag 12:30

NAAR DE OVERKANT
Froukje van Wengerden – 20’
In deze korte documentaire worden reizigers die over de afsluitdijk rijden geïnterviewd. Froukje van Wengerden legt haar loep voornamelijk op de relatie tussen vaders en hun kinderen. Wat betekent je beginpunt, en waar je naartoe gaat?

HAUNTED
Tayfun Görgülü – 2’
Haunted gaat over de emotionele rollercoaster die de slachtoffers van zinloos geweld meemaken. Deze korte film zet je aan het denken over de zware gevolgen: zinloos geweld duurt maar even, alleen de slachtoffer voelt de littekens zijn hele leven.

WHY WE GO OUT
Erwin Zantinga – 25’
Door zelf een avontuurlijke reis door Nederland te maken, en terug te blikken op eerder gemaakte reizen, is het Erwin Zantinga’s missie om te ontdekken wat ervoor zorgt dat mensen beginnen aan zo’n grote uitdaging.

BEKIJK HET EENS DOOR EEN ANDER BRIL
Joshua Maldonado – 3’
In deze korte film wordt de aandacht gevestigd op kunst- en cultuurbezuiniging, door middel van beelden waarin kunstzinnige jongeren hun uiteenlopende talenten laten zien.

ERGENS
Roos Cornelius – 5’
In deze poëtische film zien we een typische, nietszeggende fietstunnel, terwijl op de achtergrond een meerstemmig koor Slaap Kindje, Slaap zingt om het moment tussen slapen en waken in beeld te brengen.

DEAR MARIE
Jeroen Duchatteau – 12’

Dear Marie gaat over een jonge man in een afgelegen huisje. Elke nacht schrijft hij zijn vrouw, Marie. Terwijl de dagen aftellen begint hij zijn verstand langzaam te verliezen en krijgt hij het idee dat hij misschien niet alleen is…

BEKIJK HET
Thijs Mosterman – 9’
Een jongen die werkt voor de supermarkt Pikl, vindt inspiratie in de snackbar en begint zijn missie om zijn creativiteit naar een hoger niveau te tillen. Dit zorgt voor een conflict tussen hem en zijn huisgenoten die veel liever bezig zijn met beatboxen en yoga.

OBSERVATOR
Wouter Hermans – 20’
Mark heeft niks te verbergen, maar wordt op zijn werk bij de surveillance geconfronteerd met het perverse gedrag en het machtsmisbruik van zijn collega’s die juist niet bekeken worden. Waar ligt zijn loyaliteit?

Programma zaterdag 14 november:
10:00 uur NaFF Jongeren + Studenten AV / Semiprof 1
12:15 uur NaFF Studenten AV / Semi-prof deel 2
14:15 uur NaFF Amateurs
16:00 uur NaFF Prijsuitreiking

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie