Verhalen inspiratiesessies

Wil je als filmmaker graag werken aan een nieuwe film en sta je te trappelen om aan de slag te gaan, maar heb je nog geen idee welk verhaal je wilt vertellen? Maak je geen zorgen, we’ve got your back. We zijn namelijk de leukste verhalen aan het verzamelen die verfilmd zouden moeten worden.

Inspiratiesessies
Tijdens het Noordelijk Film Festival (5 t/m 11 november 2018) organiseren we van maandag tot en met vrijdag elke dag tussen 17:00 en 18:00 uur een inspiratiesessie waarin zo’n 3 tot 5 verhalenvertellers aan bod komen. De verhalen worden in 10 tot 20 minuten verteld en kunnen overal over gaan. Bijvoorbeeld een oud familieverhaal, iets grappigs wat iemand vorige week heeft meegemaakt, een onbekend stukje geschiedenis, een zelfbedacht sprookje of een levensles voor de medemens.

Voor wie?
De (gratis) verhalensessies zijn in de eerste plaats als inspiratie bedoeld voor scenaristen en filmmakers die werken aan nieuwe plannen en wel wat unieke input uit onverwachte hoek kunnen gebruiken. Daarnaast zijn ze vrij toegankelijk voor iedereen. Dus, wil je als schrijver of filmmaker graag inspiratie opdoen voor een nieuwe film? Of, ben je fervent verhalenverslinder en kijk je tijdens het festival altijd 5 films per dag, maar gun je je ogen ook wat rust? Dan nodigen we je in november graag uit om langs te komen en te luisteren!

We zijn momenteel op zoek naar mensen die een goed/mooi/grappig/ontroerend verhaal hebben en die ze kunnen vertellen. Bekijk hier de oproep.