The 48 Hour Film Project

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd waarin filmmakers de strijd met elkaar aangaan om binnen 48 uur de beste korte film te maken. Elk team moet binnen 48 uur een script schrijven, de film opnemen en monteren. Bovendien krijgen de deelnemers op de kick-off nog een aantal verplichte elementen mee zoals een genre en een personage. De presentatie van de films vindt plaats tijdens het Noordelijk Film Festival. 

Het 48 Hour Film Project is een Amerikaans initiatief uit 2001 en heeft inmiddels met ruim 130 deelnemende steden per jaar de hele wereld veroverd. Elke stad vertoont de gemaakte films op een aansluitend filmfestival, waarbij de films bovendien beoordeeld worden door een deskundige jury. De beste film van elke stad wordt vertoond tijdens de jaarlijkse 48 Hour Film Project finale in de VS en als de film daar een prijs wint, wordt hij zelfs vertoond op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

In het weekend voorafgaand aan het Noordelijk Film Festival gaan meer dan 20 teams uit Leeuwarden en omstreken deze uitdaging aan. Hun korte films worden op het festival in twee blokken vertoond met aansluitend een spectaculaire prijsuitreiking.

De data voor het 48 Hour Film Project Leeuwarden 2016 zijn inmiddels bekend!
Kick-off: 4 november
Drop-off: 6 november
Screening en prijsuitreiking: 12 november
Zet ‘m in je agenda en start assembling your cast & crew!

The 48 Hour Film Project wordt in Leeuwarden georganiseerd door Bart Dokter en Anton Felipa. Blijf op de hoogte via de website en Facebookpagina!