New Generation

Tussen 5 en 9 november is het Noordelijk Film Festival de hotspot voor studenten, jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs en filmjournalisten in spe. Met (internationale) masterclasses, workshops en pitches, inspiratiesessies, filmblog en vlog tutorials, speciale premières en natuurlijk de nodige netwerkborrels (lees: toffe feestjes!) is Leeuwarden voor even de vetste filmacademie van het Noorden. Samen met New Noardic Wave, het nieuwe Friese filmplatform, geven we het filmklimaat een boost in de culturele hoofdstad van Europa. Ook het jonge publiek maakt kennis met het festival via bijzondere projecten en schoolvoorstellingen. Meer informatie over het New Generation programma volgt, maar zet de data 5 t/m 9 november 2018 alvast in je agenda en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website en socials. Hieronder alvast een overzicht van de komende competities en deadlines voor filmmakers!

Let op!
Binnenkort te koop tegen Early Bird tarief, your ticket to join the ride: het New Generation bandje!


Nieuwe Competitie #5
Stuur je filmplan en script voor een korte film in en win €10.000,- om de film nog dit jaar te realiseren en in première te laten gaan op het Noordelijk Film Festival.
Deadline: 1 mei.
Meedoen kan voor dit jaar helaas niet meer …

Noorderkroon
Podium en competitie voor professionele, studenten- en amateurfilms van Friese, Groningse of Drentse makers, of films over deze regio.
Deadline: 1 septemberMeedoen?!

New Generation Academy
Stuur je (korte) filmplan-in-ontwikkeling en volg een traject binnen het New Generation programma om je plannen en pitching skills met andere deelnemers en professionals verder te ontwikkelen.
Deadline: 1 septemberMeedoen?!

The 48 Hour Film Project
Maak met een team een korte film binnen 48 uur. De films worden vertoond en de prijzen uitgereikt op het Noordelijk Film Festival. Kick-off dit jaar op 2-11, drop-off 4-11.
Deadline: 1 novemberMeedoen?!