Filmkick Academy

Ben je filmmaker en bezig met een filmplan? Kun je nog wat hulp gebruiken voordat je deze indient bij bijvoorbeeld Kort!, CineCrowd, Nije Eagen, (film)fondsen of de Filmkick? Of zoek je nog feedback of tips & tricks van professionals? Geef je dan nu op voor de Filmkick Academy.
Na een succesvolle eerste editie in 2018 gaan we dit jaar weer samen met New Noardic Wave verder met een nog uitgebreidere editie. Makers met zowel fictie- als docuplannen kunnen zich aanmelden voor dit traject van vijf dagen tijdens het Noordelijk Film Festival van 6 t/m 10 november 2019. 

Het programma

Het programma bestaat uit workshops en masterclasses over onder andere scriptwriting, storytelling, begroten, produceren en pitchen. Ook zijn er coachingsessies en werkmomenten. We eindigen het project met een pitchwedstrijd waarbij je kans maakt op €1000 voor het verder ontwikkelen van jouw filmplan. In dit traject krijg je de mogelijkheid om jouw filmplan te verbeteren, maar het is uiteraard ook de uitgelezen kans om te netwerken en ideeën op te doen. Daarnaast is er tijd om van het festival te genieten, je ontvangt accreditatie en een uitnodiging voor de opening.

In de editie van 2018 was er plek voor 8 fictie-filmplannen. Dit breiden we in 2019 uit naar twee trajecten (documentaire en fictie) in vijf dagen. Er is dus plek voor 2 x 8 filmplannen. Bepaalde programmadelen zullen met alle makers samen worden gehouden en soms zullen we een splitsing maken tussen documentaire en fictie.

De eerste sprekers voor de cursus zijn bekend. Je vindt ze onderaan deze pagina.

Kosten

De kosten om mee te doen aan de Filmkick zijn:

Early Bird (tot 1 september):
1 persoon: €200,-
2 personen: €235,-

Reguliere tickets:
1 persoon: €250,-
2 personen: €285,-

De prijzen zijn exclusief BTW, heb je hier vragen over dan kun je altijd contact met ons opnemen via email hidden; JavaScript is required

Wat krijg je hiervoor p.p.?

 • Deelname aan de Filmkick Academy: vijf dagen vol workshops & masterclasses van verschillende professionals
 • Dagelijkse lunch
 • Een netwerkdiner
 • Een festivalpas (accreditatie)
 • Een uitnodiging voor de opening op woensdagavond 6 november
 • Een prijsuitreiking op zondagavond met borrel
 • De mogelijkheid om  €1000-, te winnen voor de verdere ontwikkeling van jouw plan

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 15 oktober. Tot en met 1 september kun je gebruik maken van de Early Bird prijs. Je mag alleen meedoen of een teamlid meenemen, geef dit aan bij jouw aanmelding. Er zijn beperkte plekken beschikbaar voor de Academy, bij meer interesse maken we een selectie. Hier krijg je tijdig bericht over.

Aanmelden kan via dit formulier.

 

Deze informatie hebben we bij aanmelding van je nodig :

 • Een korte motivatie waarin je uitlegt waarom je graag mee wilt doen en wat je wil leren of waar je momenteel tegenaan loopt met jouw filmplan.
 • Een overzicht van eerder werk.
 • Een filmplan met de volgende onderdelen (je kunt deze tot 15 oktober aanleveren):
  • Een logline
  • Een synopsis
  • Een beknopte begroting
  • Een script
  • Een korte bio van het team (ongeveer 150 woorden)
  • Een pasfoto per teamlid
  • Contactgegevens per teamlid (e-mail, telefoon, adresgegevens)

Je ontvangt een bevestiging en meer info over de betaling per mail .

Sprekers (meer namen volgen)

Marc Schmidt
Documentaire filmmaker, docent & script- en regiecoach
Zijn films (o.a. De regels van Matthijs) kenmerken zich door een langdurige, intieme werkwijze, waarbij de mentale wereld van de karakters centraal staat en er veel ruimte is voor abstracte reflecties. Behalve regisseren verzorgt Marc regelmatig het geluid voor documentaires van anderen. Ook is Marc docent aan de Film- & Fotografie-afdeling van de St. Joost Academie in Breda en werkt hij als script- en regiecoach.

Tim Murck
(Transmedia) storyteller & acteur
Tim is een Nederlands acteur die bij het grote publiek vooral
bekend is voor zijn rollen in Spangas, Feuten & Baantjer: Het begin. Tim houdt zich naast het acteerwerk tegenwoordig voornamelijk bezig met storytelling, transmedialiteit en gamification.

 

Roel van de Weijer
Filmproducent en -financier, medeoprichter Cinecrowd & oprichter The Foundry
Naast zijn werkzaamheden voor verschillende filmproducenten heeft hij aan de wieg gestaan van CineCrowd, het eerste en grootste crowdfunding platform voor films in de Benelux. Ook heeft hij The Foundry opgericht: een productiebedrijf in Amsterdam dat producenten ondersteunt in het vinden van financiering en co-producenten.

Laurens Krispijn de Boer
Scenarist & theaterregisseur
Laurens (1983) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam. Tijdens zijn studie volgde Krispijn de Boer een minor aan de Filmacademie en maakte hij een korte film Het Verjaardagsfeest. Naast teksttoneel, specialiseerde hij zich in het
maken van muziektheater. In 2018 schreef hij o.a. het scenario voor de verfilming van Daphnis et Chloé van Symphonic Cinema.

Marleen Slot
Filmproducent
Marleen is 12 jaar werkzaam in de filmindustrie. Aanvankelijk was zij als producent werkzaam bij Lemming Film. Sinds 2011 heeft zij haar eigen productiebedrijf Viking Film. Ze produceerde onder andere Neon Bull van Gabriel Mascaro (Venetië Orizzonti Special Jury Prize), The Summer of Sangaile van Alanté Kavaïté (Sundance Best Director). Daarnaast is ze ook bestuurslid van Filmproducenten Nederland, ACE en bioscoop RIALTO.

Esther van Driesum
Scipt-consultant, Creative producer, Journalist
Tien jaar lang werkte Esther als hoofd programma bij Binger Filmlab, verantwoordelijk voor het organiseren van workshops, begeleiding van creatieve processen en het ontwikkelen van films samen met regisseurs en schrijvers. In 2013 begon ze haar eigen bedrijf met een focus op project en talent ontwikkeling. Nu werkt ze onder andere voor het productie bedrijf BIND Film als project consultant en creative producer.