Filmmakers

New Generation
Tussen 5 en 9 november is het festival de hotspot voor jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs, filmjournalisten in spe, scholieren en studenten. Met schoolvoorstellingen, (internationale) masterclasses, workshops en pitches, inspiratiesessies, filmblog en vlog tutorials, speciale premières en natuurlijk de nodige netwerkborrels (lees: toffe feestjes!) is Leeuwarden voor even de vetste filmacademie van het Noorden. Samen met New Noardic Wave, het nieuwe Friese filmplatform, geven we het filmklimaat een boost in de culturele hoofdstad van Europa. Het is tijd voor New Generation! 

Nieuwe Competitie #5
De inschrijving voor Nieuwe Competitie #5 is geopend!. Lees hier meer over de Nieuwe Competitie.

Noorderkroon
We hebben een nieuw programma onderdeel voor filmmakers (van amateur tot professional) waarbij zeven prijzen worden uitgereikt: Noorderkroon! Hét podium voor filmtalent uit Noord-Nederland. De inschrijving voor Noorderkroon is inmiddels gesloten. Meer informatie!

The 48 Hour Film Project
Met een team een film maken in 48 uur, met gegarandeerde première op het festival? Doe mee aan het 48HFP! Early birds krijgen korting. Kick-off dit jaar op 2-11, drop-off 4-11. Lees hier meer over The 48 Hour Film Project. Graag op de hoogte blijven? Bezoek dan de website van The 48 Hour Project of volg 48HFP Leeuwarden op Facebook